BU ENGEL ÖNLENEMİYOR

BU ENGEL ÖNLENEMİYOR

Hemen hemen her gün engellilerin hayatlarını değerlendirilen haberler yapılırken, onların hayatlarına engel olanları ekranlara taşırken bir vurdumduymazlıkta taksicilerden geldi.

Düzce?de engelli olmak oldukça zor. Hele onların hayatlarını, şehir hayatında engelsizce yaşayabilmeleri için yapılan kolaylıkları engelleyen normal insanlar varken engellilerin hayatı Düzce sokaklarında daha da zorlaşıyor.

Engelli vatandaşların kaldırımları kolaylıkla kullanabilmeleri için yapılan rampalara çekilen, park edilen otomobiller ise engelli vatandaşların Düzce sokaklarında yaşadıkları en büyük sorunların başında geliyor. Gün geçmiyor ki, kaldırımlardaki engelli rampalarına çekilen otomobiller haber yapılmasın.

Ancak engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak zorunda olan sağlıklı insanlar yaptıkları hareketlerle, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmayı bırakın daha da zorlaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

İstanbul Caddesi üzerindeki Ziraat Bankasının hemen yanında bulunan taksi durağındaki bir taksicinin yaptığı umursamazca, parkta işte engelli vatandaşlara ne kadar duyarlı olunduğunu bir kere daha gözler önüne seriyor. Whatsapp hattına gelen bir kare fotoğrafta toplumun en hassas insanları olması gereken taksicilerin ne kadar da tepkisiz kaldıklarını gözler önüne seriyor.

Trafik ekiplerinin sürekli olarak yaptığı denetimlere rağmen, engelli insanların kaldırımları kullanabilsin diye yapılan rampalara  yapılan otomobil parklarına ceza yazmalarına rağmen araç sürücüleri halen bu vurdumduymazlıklarına devam ediyorlar. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.