İKİ PARTİ'NİN GÖRÜŞÜ DE BELLİ

İKİ PARTİ'NİN GÖRÜŞÜ DE BELLİ

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, Nisan ayında yapılması planlanan referandum öncesi Cumhurbaşkanlığı sistemine hayır demek için başlattıkları çalışma kapsamında, hayır diyecek bir başka parti olan Saadet Partisi?ni ziyaret etti.

Anayasa değişikliği paketinin Meclis'te kabul edilmesinin ardından referandum süreci konuşulmaya başladı. Nisan ayında yapılması planlanan referandum öncesi siyasi partiler sahaya inecek, halka neden evet ve neden hayır denmesi gerektiğini anlatacaklar.

Cumhurbaşkanlığı sistemine hayır diyeceklerini daha Anayasa değişikliği maddeleri mecliste görüşülmeye başlamadan açıklayan iki partinin Düzce?de ki yöneticileri bugün bir araya geldi.

 

 

Mecliste ilk tur görüşmeleri tamamlanan anayasa değişikliği teklifinde kuvvetler ayrılığı ilkesine özen gösterilmediğini savunan Saadet Partisi, yetkinin tek elde toplanmasının milli iradenin temsili noktasında sorunlara neden olacağını öne sürerek referandumda böyle bir teklife destek vermeyeceklerini açıklamışlardı.

Anayasa değişikliğiyle rejimi değiştirip, parlamenter demokratik sistemden başkanlık sistemine geçilmek istendiğini savunan CHP de Anayasa değişikliğinin gündeme gelmesinden bu yana tavrını net olarak ortaya koymuş ve değişikliğin referanduma gitmesi halinde hayır diyeceklerini açıklamıştı.

İşte Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişe hayır diyecek olan iki partinin yöneticileri bugün bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan ve yönetim kurulu üyeleri, Saadet Partisini ziyaret etti.

Tozan, referandum süreciyle ilgili olarak,  Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol?un da İl Divan toplantısında yaptığı açıklama ile hayır diyeceklerini öğrendiklerini söylerken, hayır kampanyası için bir araya geldiklerini belirtti.

Tozan, ?  Bu meclis daha önce de 18 defa Anayasa değişikliği yaptı. Ama hep, daha demokratik bir düzeni daha iyiye gitme adına değişiklikler yapıldığı için bütün siyasi partiler uzlaşmışlardı. Bugün ileriye değil bize göre geriye giden bir anlayıştan söz ediyoruz. Nasıl ki 1923?te saraydan alınan yetki millet egemenliğine verilmişse, bugün tekrar bu yetki milletten alınıp saraya götürülmeye çalışılmaktadır. Millet egemenliğinin yüzde yüz temsil ettiği yer millet meclisidir. Olmazsa olmazlarımızdan yargı bağımsızlığı yok edilmektedir. Bütün güçlerin bir tek elde toplandığı sistemden bahsetmekteyiz. Bu anlamda hayır kampanyamıza devam edeceğiz.? Dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol ise, CHP ile görüş alışverişi yaptıklarını söylerken, Cumartesi günü Ankara?da yapılacak İl Başkanları toplantısında belirlenecek yol haritası ile çalışmalara başlayacaklarını belirtti.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.