ÖZCAN VASITASIYLA SORU ÖNERGESİ VERDİ

ÖZCAN VASITASIYLA SORU ÖNERGESİ VERDİ

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, fındıkla ilgili olarak CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan Vasıtasıyla TBMM?ye soru önergesi verdiğini söyledi, Ak Parti İl Başkanı ve Milletvekillerinin cevaplayamadığı soruları Tarım Bakanının cevaplayacağını belirtti.

Yaklaşık bir hafta önce düşen fındık fiyatları ve 2 yıldır mağdur olan üreticiler adına, Fındıkta FETÖ olduğunu iddia eden ve üreticilere çözüm noktasında gelecek sezonu işaret eden AK Parti İl Yönetimi ve Düzce Milletvekillerine sorular soran CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, sorularının cevaplanmadığını söyleyerek, ? binlerce üreticinin sorumluluğu,vebali kendilerindedir.? Dedi.

 

 

Cumhurbaşkan? ı ve Tarım Bakanı?nın art arda müdahale alımı yönünde açıklamalar yaptığını hatırlatan Tozan,  ?Ne tesadüftür ki; 2 yıldır üreticilerimizin sesini duymayanlar, sorunlarına çözüm bulmayanlar hatta mecliste fındıkla ilgili soru önergelerini reddedenler birden fındığı gündemlerine almıştır. Her ne kadar geç kalınmış olsa da fındık üreticisi için sevindirici bir durumdur. Fakat üreticinin elinde ne kadar fındık kaldığı ve gelecek yıllarda kalıcı bir fındık politikasının olup-olmayacağı meçhuldur.? Dedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan vasıtasıyla Fındıkta ki sorunların kaynağının araştırılıp bulunması için TBMM? ye ?soru önergesi verdirdiğini bildiren Tozan, AKP İl Başkanlığının ve Düzce Milletvekillerinin cevaplandırmadığı soruları Tarım Bakanı?nın cevaplayacağını belirtti.

Tozan, ? Üretici, Çiftçi , Emekli ve İşçilerimiz yalnızca seçim veya referandumlarda hatırlanmasın. Hepinizin hatırlayacağı gibi 7 Haziran Genel seçimleri öncesi partimiz asgari ücret ve emekli maaşı zamlarına ilişkin seçim taahhüdünde bulunmuştu. Seçim bildirgemizde yer verilmişti. Akp iktidarı hayal dediği, bütçe yok dediği bu zam oranlarını; tek başına iktidar olamadığı 7 haziran seçimleri sonrası gidilen 1 Kasım erken seçiminde gündemine almış ve seçim bildirgelerinde yer vermiştir. Sonuç olarak; Olmayan bütçe birden oluvermiş, hayal sanılan konu gerçekleşmiştir. Fındıkta ki gelişmelerde bunun bir örneğidir.? Şeklinde açıklama yaptı.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı? ya fındık konusunda gösterdiği  hassasiyetinden ötürü CHP teşkilatı ve bir fındık üreticisi olarak tüm üreticiler adına teşekkür eden Tozan, ? Fındık fiyatlarındaki sorunlar, sektördeki karmaşa üzerine kendisini her zaman bilgilendirmeye hazır olduğumu bilmesini isterim.? İfadelerini kullandı. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.