DÜZCE’DE LİSELER ARASI TİYATRO FESTİVALİ BAŞLIYOR

DÜZCE’DE LİSELER ARASI TİYATRO FESTİVALİ BAŞLIYOR

 Düzce Belediyesi'nin geleneksel hale getirmeyi hedeflediği Tiyatro Festivali'nin bu yıl 2.'si düzenleniyor. Tiyatro Festivali'nin açılış töreni Düzce Belediyesi önünde yapıldı.

Tiyatro Festivali açılışında konuşan Düzce Valisi Vasip Şahin, sanatçılarında toplumda önemli yere sahip olduğunu ifade ederek "Bir toplumun gelişmesi sadece mühendislere yada iş adamlarına dayanmıyor. Bir toplumun gelişmesi için sanatçılarında katkısı büyük. Biz öğrencilerimizin yeteneklerini ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Çünkü bir öğrencimiz büyük bir sanatçı olabilir. Fakat biz onu zorla matematikçi yapmak istersek hem iyi bir sanatçıdan oluruz hem de kötü bir matematikçi kazanırız. Bu sebeple gençlerimizin sosyal faaliyetlerine destek vermeliyiz" dedi.
Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, bu yıl festival kapsamını genişlettiklerini ve formatta değişiklik yaptıklarını belirterek "Artık bu bir yarış değil. Geçen yıldan farklı bir format yapacağız. Bu yıl sadece bir bayan birde erkek oyuncu seçip ödüllendireceğiz. Tiyatro Festivali'ni adında da olduğu gibi festival havasında geçmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ise öğrencilerin duvarların arasından çıkmasının gerektiğine işaret ederek "Bu yıl 2.'si gerçekleştirilen festival kapsamında okullarımız 10 eserle katılım sağlayacak. Öğrencilerimizin önünü ve ufkunu ne kadar açarsak o kadar iyi olacak" dedi.
Konuşmaların ardından Tiyatro Festivali'ne katılan okullar ve oyuncular tanıtıldı. Düzce Belediyesi Tiyatro Festivali açılış törenine Düzce Valisi Vasip Şahin, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, öğrencileri, öğretmenler ve davetliler katıldı.
Düzce Belediyesi Liselerarası Tiyatro Festivali'nde bu yıl festival takvimi şu şekilde olacak "23 Mayıs Çarşamba 13:00 Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Katıldığı Oyun Geçmiş Zaman Olur ki. Saat 20:00 Düzce Merkez Ticaret Meslek Lisesi, Katıldığı oyun Bir porsiyon hayat üstü tv. 24 Mayıs Perşembe, 13:00 Cumayeri Çok Programlı Lisesi Katıldığı Oyun, Sultan Gelin, saat 20:00 Kaynaşlı Anadolu Lisesi Katıldığı Oyun, Töre. 25 Mayıs Cuma 13:30 Halet Abla Efsanesi (Profesyonel Tiyatro Gösterimi). 26 Mayıs Cumartesi, 13:00 Arsal Anadolu Lisesi Katıldığı Oyun, Çanakkale geçilmez, saat 20:00 Düzce Teknik Endüstri Meslek Lisesi Katıldığı Oyun, Otogargara. 28 Mayıs Pazartesi, 13:00 Fen Lisesi Katıldığı Oyun Kadınlık bizde kalsın, saat 20:00 Doğa Koleji Katıldığı Oyun, Safinaz'ın izdivacı. 29 Mayıs Salı 13:00 Zübeyde Hanım Kız Teknik Meslek Lisesi Katıldığı Oyun, Otogargara, saat 20:00 Gümüşova Lisesi Katıldığı Oyun, Pişti"
Oyunların tamamı Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Tiyatro Salonu'nda sergilenecek.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.