DÜZCE?Yİ BİR KEZ DAHA GURURLANDIRDILAR

DÜZCE?Yİ BİR KEZ DAHA GURURLANDIRDILAR

Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü'nün bu yılki kazananı Düzce Fatih Ortaokulu sporcuları oldu. Düzce Fatih Ortaokulu sporcuları; ödülünü ve şiltini Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ile Osman Solakoğlu'nun oğlu Kemal Solakoğlu'ndan aldı.

Türkiye Basketbol federasyonunun resmi internet sayfasında Düzceli kızların bu başarısına yer verilirken düzenlenen törende Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Belediyespor kulüp Başkanı Hatun Albayrak, Belediye Başkan yardımcısı Mesude Özcan, Fatih Ortaokulu Müdürü İsmail Tetik,   takımın başarıya ulaşmasında büyük payı olan Anrenör Hakan Ateş,  Cüneyt Korkusuz ve Mümin Çakar takımı yalnız bırakmadılar.

Federasyonun sitesinde ayrıca Fatih Ortaokulu basketbol takımının nasıl kurulduğu ve zorluklar içinde nasıl başarılara ulaştığı da şöyle anlatıldı:

Aynı sınıftaki 22 kız arasından seçilmiş 8 oyuncu Okulun bahçesinde beton bir saha ve tek pota...  Düzce Fatih Ortaokulu'nda haftada iki gün yararlanabiliyorlar ve antrenör-öğretmen Hakan Ateş ve yardımcısı kızları tek tek evlerinden alıp takımı otomobiline dolduruyor, antrenmandan sonra da saat 23 gibi evlerine bırakıyor. Oyuncuların ayakkabılarını okulun öğretmenleri aralarında para toplayarak alıyor. Düzce'de basketbollarının gelişimini sağlayacak iyi maç oynama imkanları yok.

 

Okulun birincisi ve ikincisi bu takımdan. Spor derslerini olumsuz etkilemiyor. Uzun yolculuklarda ellerinde ders kitapları düşmüyor. Maç disiplini çocuklara ve çevresindekilere büyük özgüven kazandırmış. Kimseden korkmuyorlar. Çalışınca karşılığını alacağını düşünüyorlar. Kendisini takip eden miniklerde büyüklerinin izinden gidiyor.

 

Fatih Ortaokulu kızlarının bu başarısı ile Düzce Belediye Spor takıma kucak açmış durumda. Takım bu sene Kadınlar Bölgesel Ligi?nde başarı ile mücadele ediyor. Yine Fatih Ortaokulu kızlarının bu başarısı ile Düzce ilinde ilk defa bayanlar altyapı takımı kuruldu. 2005 doğumlu kızlarda ablalarının izinden gitmek için her gün çalışıyor. Büyük fedakarlıklar devam ediyor. Başarıyı kalıcı kılma adına 2005 doğumlulardan sonra 2008 ve 2009 doğumlu kızlar içinde altyapı takımı kuruluyor. Başarı zincirleme şekilde imkanları arttırıyor. Fatih Ortaokulu başarının tesadüf olmadığını bu sene Bölgesel Ligde kendinden yaşça oldukça büyük rakiplerine karşı gösterdiği mücadele ile gösteriyorlar.

 

Türkiye Şampiyonu olması birçok kişi tarafından sürpriz görülse de çalışma şekli temposu, yapılan fedakarlıklar verilen emekler, temiz kalple yapılan yardımlar, paranın verdiği olumsuz sahteliklerin olmayışı, amatör ruh, imkansızlıkların çalışmaya engel oluşuna izin verilmeyişi, yere sağlam basan güçlü duruşları, aralarındaki müthiş dostlukları, takım içindeki sevgi saygı ve dayanışmanın üst noktalarda olması, en son yenilikleri takip etmeleri, sürekli geliştirilebilir tarzları, teknolojiyi müthiş kullanmaları, sayılabilecek çok sayıda artıları ile bu Türkiye Şampiyonluğunun hiç de sürpriz olmadığı açıkça görülebiliyor. Takım antrenörleri işini severek yapıyor, para arka planda?


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.