EREN: VATANDAŞ SİSTEMDEN TAKİP EDEBİLİR

EREN: VATANDAŞ SİSTEMDEN TAKİP EDEBİLİR

Düzce Tapu Müdürü Atilla Eren, Düzce?de işlem çeşitliliği ve yoğunluğunun fazla olduğunu söylerken, vatandaşların teknolojiyi kullanarak sistem üzerinden iş ve işlemlerini takip edebileceklerini bildirdi.

Düzce Tapu Müdürü Atilla Eren, dün akşam televizyonumuzda yayınlanan Gündem programında Mehmet İbrahimoğlu?nun canlı yayın konuğuydu.

Programın ilk bölümünde Tapu Müdürlüğündeki fiziki değişimden söz eden Eren, müdürlükteki değişimle iş ve işlemlerin daha kolaylaştığını, daha iyi düzen sağlandığını belirtti. Eren, vatandaşlara, ? şikayetiniz varsa bize söyleyin memnuniyetinizi ise dışarıda anlatın? dediklerini dile getirdi.

 

 

Genel Müdürlüğün hedefleri doğrultusunda kadastro dairesi ile birlikte ayrı bir bina projesi olduğunu ifade eden Eren, Düzce?de de arayış içerisinde olduğunu söyleyerek arsa için görüşmeler yapıldığını bildirdi.

Eren, Tapu Müdürlüğü ile işi olan bir vatandaşın işlemlerine nasıl başlaması gerektiğini ayrıntıları ile paylaştı.

Eren, ? Bize gelmeden önce ALO 181 hattından randevu alınabilir. Randevudan 5 dakika önce gelinmesi yeterlidir. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğümüzün internet adresi üzerinden almış olduğu başvuruyla gelebilir. Üçüncü olarak da hiçbir yere başvurmadan direk geldiğinde sabah 8:30 ve 11:30 arasında nüfus cüzdanıyla birlikte işlemleri alabiliyoruz. Daireye numaratör koyduk oradan sıra numarası alınabiliyor, personel üzerindeki ekranlardan numara görününce vatandaş evraklarını teslim ediyor. Başvurunun alınmasından sonra vatandaşa SMS geliyor.

İşlemlerde çok çeşitlilik olduğunu ifade eden Eren, süreci uzun işlemlerde sadece bazen sıra değişikliği olduğunu vurguladı, vatandaşın sistem üzerinden her zaman takip edebileceğini de söyledi.

Eren, Emlakçıların ön başvuru ile iş takibi uygulamasından da söz etti, kurumsal olarak kanunları olmaması nedeniyle bazen içlerinde kötü niyetli insanlar çıktığını belirtti.

Eren, ? Emlakçı ve takipçiler, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün genelgesinde belirtildiği üzere, iş takibi yapacak emlakçı ile tapu sicilinde hak sahibi olan kişiler arasında Borçlar kanununun 404/3. maddesi gereğince yapılacak olan tellaliye sözleşmesinin içeriğinde emlakçının işleme konu taşınmazın alım satımına aracılık ettiği hususunun da ayrıca beyan ve taahhüt edilmesi şartıyla, tapu işlemlerini yaptırmaya yetkili olduğunu gösteren, ilgili meslek odaları ile, ticaret odası, esnaf ve sanatkarlar odası gibi yetkili odalarca verilmiş kimlik ve yetki belgelerini sunmaları, damga vergisinin ödendiğine dair makbuz ile iş takibi yapabileceklerdir.? Dedi

Akitli ve akitsiz işlemlerin asıl yürütüldüğüne dair bilgiler veren Eren, yeni işlemlerde haciz kaldırılması ve kütüklerle ilgili de yetilikler geleceğini bildirdi, tapu takas işlemlerinde sistemin güvenli olduğuna dikkat çekerken, e-devlet sistemi ile gitmeden bir çok kurumla olan işlemin çözüldüğünü belirtti.

Düzce?nin bu kadar hareketli olmasını beklemediğini söyleyen Eren, işlem çeşitliliğinin çok fazla olduğunu söylerken, hiç karşılaşılmayan işlemlerin de gelebildiğini, işlerin hemen olmasının istendiğini, olmadığında ise tepki gösterildiğini ifade etti.

 

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.