ESNAF HALDEN ORGANİK DİYE ALIYORMUŞ

ESNAF HALDEN ORGANİK DİYE ALIYORMUŞ

Düzce Organik Güvenilir Gıda Derneği Başkanı Rahmi Aydın, haber ekibimizle birlikte Cumartesi pazarına çıktı. Pazarda organik ürün incelemesi yaptı, zorunlu olan sertifikalarını sordu ancak esnaflardan ? bize halden organik diye veriyorlar? cevabını aldı.Bu cevap da akıllara, esnaf mı yoksa vatandaş mı kandırılıyor sorusunu getirdi.

Son 10 yılda üretimi 4 kat artan organik ürünlerde patlama yaşandığı biliniyor. Marketlerde satılan organik ürünlerden Pazaryerlerinde esnaflar da tezgahlarında satmaya çalışıyorlar. Organik ürünler Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın verdiği sertifika ile belirlenirken, vatandaş bazen yanılgıya düşerek çürük ve ezik ürünleri doğal ve organik olarak algılıyor. 

İşte bu yanılgıya düşmemek ve gerçek organik ürün nasıl olur görmek için haber ekibimiz cumartesi pazarına çıktı. Semt pazarlarında 'organik' diye satılan ürünlerin gerçekten organik olup olmadığını anlamak için ise bir uzmanın yardımını aldık. Düzce Organik Güvenilir Gıda Derneği Başkanı Rahmi Aydın da ekibimize eşlik ettik.

Aydın, Pazar tezgahlarını gezerek ürünler hakkında bilgi alırken, organik ürünün nasıl yetiştirilebileceği konusunda da pazarcılara tavsiyelerde bulundu.

Düzce?ye has ürünlerin korunması ve bu ürünlerin pazarlanması konusunda denetleme yapılması gerektiğini vurgulayan Aydın, organik ürün satılırken dikkat edilecek hususların denetimler yapılarak anlatılması gerektiğini belirtti.

Kış mevsiminde bazı ürünlerin organik yetiştirilmesinde sorun yaşanabildiğini söyleyen Aydın, pazarda mevsime uygun ürünler olması gerektiğini vurguladı.

Aydın, organik olmadığı halde organik diye pazarda satılan ürünler için para cezası uygulandığını söyledi, organik ürünlerde sertifika zorunluluğu bulunması gerektiğini belirtti.Aydın?ın organik ürün satan pazarcılara ?sertifikanız var mı? sorusuna ise bir çok esnaf ? halden biz organik diye verdiler? şeklinde cevapladı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.