BARINAKTA DENETİM

BARINAKTA DENETİM

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yayınlanan ve Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını düzenleyen tebliğde yer alan , ? Denizlerde yapılan su ürünleri avcılığında monofilament (tek kat) misina ağların ve multimonofilament (çoklu tek kat) misina ağların kullanılması, gemilerde, balıkçı barınaklarında, barınma ve çekek yerlerinde bulundurulması yasaktır.? hükmü uyarınca Akçakoca Balıkçı barınağında denetim yapıldı.

Bakanlıkça kullanılması yasak olan bu ağlar seçiciliği düşük olduğundan her türlü balık stoklarına zarar verirken,  üretildiği madde nedeniyle denizde kaldığında doğada uzun süre bozulmamasından dolayı balık ve yaban hayatına ciddi zararlar veriyor. Bu tip ağlar su altında uzunca süre kaldıkları zaman ise  ?Hayalet Avcılık? vazifesi görerek sucul hayatı da büyük oranda etkiliyor.

Bu kapsamda Akçakoca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Ekipleri tarafından Akçakoca Balıkçı Barınağında yapılan denetimlerde yaklaşık 10 bin metre sahipsiz misina ağına el konularak imhası gerçekleştirildi.

1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında İl ve İlçe Müdürlüklerince Su Ürünleri denetimlerinin aralıksız devam ettiği bildirildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.