KARAMOLLAOĞLU ANA HABER?DE ANLATTI

KARAMOLLAOĞLU ANA HABER?DE ANLATTI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, otoriter bir rejimin demokrasiyle bağdaşmayacağını söyledi, Cumhurbaşkanının ülkenin tamamını kucaklaması gereken bir makam olduğunu dile getirdi. Özellikle muhalefet ve iktidar arasında oluşan kutuplaşmanın milleti olumsuz etkilediğini savundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, dün akşam Ana Haber bültenimize telefon bağlantısı ile konuk oldu. Anayasa değişikliği ve gündem ile ilgili önemli açıklamalara bulunan Karamollaoğlu, neden hayır dediklerini anlattı.

 

CUMHURBAŞKANI ÜLKENİN TAMAMINI KUCAKLAMALI

Saadet Partisi olarak sisteme değil metne karşı olduklarını ifade eden Karamollaoğlu, bu konu üzerinde başbakana ve grup başkanlarına mektup gönderdiğini ve 3 ana konu üzerinde durduğunu söyledi.

Karamollaoğlu,? Bunlardan bir tanesi biz başkanlık sistemini destekliyoruz ama kuvvetler ayrılığı prensibinin mutlaka burada tam olarak sağlanması gerekir. Başkanın herhangi bir şekilde meclisin üzerinde veya adalet mekanizması üzerinde bir etkisinin olmaması gerekir. Bunun üzerinde durmuştuk. İkincisi, partili bir cumhurbaşkanının kısmen problemli olabileceğini, cumhurbaşkanı ülkenin tamamını kucaklaması gereken bir makam, partili bir cumhurbaşkanı olduğu zaman isteseniz de istemeseniz de cumhurbaşkanına oy vermeyenler sanki suçlanmış gibi hissederler. Bu psikolojik bir durumdur ama özellikle bir ülkenin dışarıdan tehdit ile karşı karşıya kalması, meclisin ise kanun yapmakta herhangi bir etki altında kalmaması gerekir. Üçüncü konu ise cumhurbaşkanının icra olduğu için denetlenmesi meclis tarafından gerekir. Bizim üzerinde durduğumuz teme nokta adalet mekanizmasının seçimindeysek özellikle cumhurbaşkanı ve meclisteki çoğunluk cumhurbaşkanının partisinden olursa o zaman 12 kişilik heyetin neredeyse yüzde 95?i tek yerden çıkmış olacak. Bir gün denetleme konusu olduğunda adil bir kararın çıkması insanlarda tereddüt doğurur. Onun için de bunun farklı bir şekilde düzenlenmesine ihtiyaç var demiştik? dedi.

 

OTORİTER BİR REJİM DEMOKRASİ İLE BAĞDAŞAMAZ

Cumhurbaşkanının etkisi bakımından en önemli konunun meclisi seçime götürmesi olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, teklif meclisten geçer mi diye düşündüklerinde iktidar partisi mensuplarının tereddüde düştüğünü, eğer olmazsa seçime gideriz dediklerini söyledi ve bu söylemin meclisi yetki altına almak olduğunu belirtti, ?Otoriter bir rejim demokrasiyle bağdaşmaz? dedi.

 

BENİM İSTEMEDİĞİM BİR SONUÇ ÇIKTI DERSE...

Muhalefetin ve iktidarın tavırlarıyla bu sistemin milleti kutuplaşmaya götürdüğünü söyleyen Karamollaoğlu, bunun doğru olmadığını ve bu kutuplaşmaların memlekete zara vereceğini savundu.

Karamollaoğlu,? Muhalefetin tavrı da iktidarın tavrı da bunu bir kutuplaşmaya götürüyor. Bu doğru değil. Bir değişiklik oylanıyor, çıkacak netice hoşumuza gitse de gitmese de halkın tercihi olacaktır. Benim istemediğim bir şey çıktı derse cumhurbaşkanı ne olacak, bugünkü gibi devam edecek hükümet. Hayır çıkarsa da yine bugünkü gibi devam edecek. Aslında ciddi bir değişiklik olmayacak çünkü, bu kanun cumhurbaşkanının partili olma sıfatının dışında 2019 seçimlerinden sonra yürürlüğe girecek. Onun için bu kutuplaşmayı biz çok önemsiyoruz, bu memleketimize zarar verir. Zaten Ortadoğu yanıyor, çevremizde ki her ülkede sıkıntı var. İçeride bir terör mücadelesi var. Şimdi biz birde bunun yanına anayasaya hayır mı dedin evet mi dedin, hele ki böyle kişiler meydana çıkıp tabancalarla bekliyoruz derlerse, kimsin sen bu memleket için hayır mı düşünüyorsun şer mi. Ama bu hükümeti tavrından kaynaklanıyor. Maalesef cumhurbaşkanımız da buna çanak tutar gibi giderayak bu mesele 15 Temmuz?un rövanşı veya devamı gibi yorumlanıyor. Bu doğru değil? şeklinde konuştu.

 

 

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.