5 BİN ÖĞRENCİ BURSLULUK SINAVINA GİRDİ

5 BİN ÖĞRENCİ BURSLULUK SINAVINA GİRDİ

Kültür Eğitim Kurumlarında bugün bursluluk sınavı vardı. 5 bin öğrenci Kültürlü olmak için sınavda ter döktü.

Kültür Eğitim Kurumlarında okumak isteyen öğrenciler bugün düzenlenen bursluluk sınavına katıldı. 8 ve 12. sınıflar hariç tüm sınıflar için düzenlenen bursluluk sınavında başarılı olan öğrenciler hem Kültürlü olacaklar hem indirimden yararlanacaklar.

Binlerce öğrenci Kültür Eğitim Kurumlarının bursundan yararlanmak için sınavda ter dökerken, onları dışarıda bekleyen aileleri ise ayrı bir heyecan yaşadı.

Kültür Ortaokulu Müdürü Hikmet Tunçel sınav hakkında bilgi verirken, 5 bin öğrencinin kültürlü olmak için bu sınava girdiğini söyledi, sınav başarısına göre uygulanacak indirimlerden söz etti.

Tunçel, ? Bugün öğrencilerimiz Kültür?ün bursluluk sınavına girdi. Sınavın adı Kültür Giriş sınavı. Öğrencilerimiz buradan aldığı bursluluk indirimi kurumlarımızda uygulanacak. Birinciye yüzde 100 burs, ikinciye yüzde 75, üçüncüye ise yüzde 50 burs verilecek. Şu anda Kültür Eğitim Kurumlarına müracaat eden öğrenci sayısı 5 bin. Kültürlü olmak için bu sınava giriyorlar. Sınava, 4,5,6,7,9,10 ve 11. sınıflar giriyor. 8?lere yapacağımız sınav Nisan ayında olacak. Sınav sonuçları 23 Şubat?ta açıklanacak.? Dedi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.