ERBAY: İSTİKRAR GELECEK

ERBAY: İSTİKRAR GELECEK

22. dönem Ak Parti Milletvekili Celal Erbay, anayasa değişikliğinin geçmesi halinde Türkiye?ye istikrar geleceğini söyledi, ? hesap sorması gerekiyorsa halk sandık başında hesap soracaktır? dedi.

22. dönem Ak Parti Milletvekili Celal Erbay, dün akşam ana haber bültenimize telefon bağlantısıyla konuk oldu.

?Çözümü getirecek olan halktır? diyen Erbay, halka bu değişikliğin anlatılmasında hukukçulara büyük görev düştüğünü belirtti, halkın iradesi açısından bu sistemin parlamenter sistemden daha etki olacağını söyledi.

Değiştirilmek istenen sistemin olumlu taraflarını anlatan Erbay, bu sistemin Türkiye?ye istikrar getireceğini, hesap sorulması gereken yerlerde halkın bizzat hesap sorabileceğini ifade etti.

 

 

Erbay,? Bu değişikliğin güzel tarafı her 5 senede bir seçim dönemi belli, Türkiye?de istikrar olacak, herkes ne yapacağını bilecek, bu doğrultuda da halk hesap sorması gerekiyorsa sandığın başında bizzat hesabını soracaktır. Son günlerde Kılıçdaroğlu?nun vermiş olduğu bir cevap var, neden anayasa mahkemesine gitmediniz diye soruyorlar ona, oda diyor ki, anayasa mahkemesine gidildiği takdirde 15 hâkim karar verecektir ama asıl mahkeme halkın mahkemesidir bu karar halka gitsin halk sandık başında kararını versin dedi. Bizde bunu diyoruz zaten halkın iradesi belirlesin? şeklinde konuştu.

?Cumhurbaşkanı millet adına hareket ediyor? diyen Erbay,  Hâkimler ve savcılar yüksek kurulunun yarıdan fazlasını meclisin az bir kısmını da Cumhurbaşkanının belirlediğini söyledi, halk tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanının ve yine halk tarafından seçilmiş meclisin millet adına Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna tayin edildiğini belirtti. 

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.