KARDEŞ OKULLAR EŞLEŞTİ

KARDEŞ OKULLAR EŞLEŞTİ

Eğitim hizmetlerine destek olmak ve eğitimin kalitesini artırmak amacıyla gerçekleştirilen  ?Kardeş Okul Projesi? tanıtımı bugün yapıldı. Proje için il merkezindeki okulların eşleşmesi yapılırken, dönem sonunda bu projeyi en iyi uygulayan 3 okulun ödüllendireceği bildirildi.

Düzce İl Halk Kütüphanesinde gerçekleşen  Tanıtım Toplantısında Vali Zülkif Dağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve Düzce merkezde eğitim veren okulların Müdürleri katıldı.

Toplantı açılışı ?Kardeş Okul Projesi? ön bilgilendirme ile başlarken İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ?Kardeş Okul Projesi?  içeriği hakkında bir konuşma gerçekleştirdi.

Vali Zülkif Dağlı toplantıda yaptığı konuşmada, projenin amacının yalnızca iki okulun birbirine maddi anlamda desteklemesinin dışında öğretmen ve öğrencilerin iletişimini artırmak, değerler paylaşımını artırmak, sosyal ve kültürel etkileşim ortamı sağlamak olduğunu belirtti.

Vali Dağlı,  ? Bu Proje ülkemizin değişik yerlerinde uygulanan bir proje. Bizde tekrar gündeme getirme ihtiyacı hissettik. Bu proje Kardeş Okul adı altında zaten uygulanıyor. Tabi burada şuradan başlamak lazım . Biraz daha özgün hale getirmek için örneğin Avrupa Birliği buna Erasmus, comenius diyor, bizde buna Farabi diyoruz. Gothe Enstitüsü karşılığı için Yunus Emre Enstitüsü diyoruz. Bizde bu projeyi biraz daha özgün hale getirmek için isimde ekleme yapabiliriz. Burada 3 yıllık bir süre koymuşuz, belki bunu 1,5 yıl izleme değerlendirme şeklinde ayırabiliriz. Biz burada ki amacımız; ?burada durumu iyi bir okul var, diğer tarafta durumu kötü bir okul var bunları kardeş okul yapalım ve bir birine yardım etsin.? Değildir. Yani bu faaliyetlerden bir tanesi olabilir. Burada asıl amaç başta öğretmelerimiz olmak üzere öğretmen ve öğrencilerimizin iletişimini artırmak, değerler paylaşımını artırmak, sosyal faaliyetleri birlikte yapmalarını sağlamak, yani kültürel bir etkileşim ortamı sağlamak ve öğretmen ve öğrencilerimizi gönüllülük projelerine yönlendirmektir. Çalışmalarımızı proje bazlı yapacağız. Milli Eğitim bizi kütüphanede topladı, bir şeyler yapacağız, ay sonu da raporları göndereceğiz, bir şeyler yazarız olayı değil. Dönem sonunda bu projeyi en iyi uygulayan 3 tane okula ayrı bir değerlendirme sistemi yaptıktan sonra ödüllendireceğiz. İyi uygulama yapmayana da değerlendirmelerimizi başka türlü yapacağız. Bu bir  gönüllülük projesidir. Bunda iyi projeler çıkarıp başarılı olacağımıza inanıyorum. Bunlardan alt projelerde çıkacaktır. ? İfadelerinde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından ?Kardeş Okul Projesi? için il merkezinde ki okulların eşleşmesi yapıldı. Toplantı sonrasında Valimiz Sayın Zülkif Dağlı, Kütüphane hakkında yetkililerden bilgi alarak, kütüphaneyi gezip öğrencilerle sohbet etti.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.