FINDIK HAMSİ?YE YENİLDİ

FINDIK HAMSİ?YE YENİLDİ

Hamsi ve fındık. İkisi de Karadeniz insanının olmazsa olmazları arasında. Bu günlerde hiç olmayan bir şey oldu ve yıllardır ilk kez hamsinin kilogram fiyatı fındığın kilogram fiyatının üzerine çıktı. Bu durum fındık üreticisini üzerken, balıkçılar ise bu duruma şaşırdı. Fiyatı düştükçe düşen fındık hamsiye yenildi, 2 kilo fındıkla 1 kilo hamsi alınamaz oldu.

Son günlerde hamsi fiyatı gösterdiği artışlarla rekor üstüne rekor kırarken, üretici mevcut fındık fiyatlarıyla 2 kilo fındığına karşılık 1 kilo hamsi bile alamıyor.

Tezgâhlarda az bulunan zaman zaman hiç bulunmayan hamsinin kilosu 15-20  lira aralığında değişirken fındığın kilosu 10.12 lira arasında seyretmeye devam ediyor.

Hamsi fiyatları alıp başını giderken, fındık fiyatlarının hak etmediği değerde olduğunu söyleyen üreticiler , 2 kilo fındık ile bir kilo hamsi bile alınamadığını belirtiyorlar.

Hal böyle olunca Karadeniz insanının iki vazgeçilmezi olan fındık ve hamsiyi karşılaştırmak istedik. Fındık tüccarı Celal Öğe de haber ekibimize yardımcı oldu, işyerinde tarttığı 2 kilo fındık ile balıkçının yolunu tuttu.

 Balıkçıya geldiğinde, 2 kilo fındık verip 1 kilo hamsi almak istediğini söyledi, ancak balıkçının verdiği cevap fındık fiyatlarının bulunduğu acı durumu gözler önüne serdi.

Balıkçı Celal Öğe?ye 2 kilo fındıklar 1 kilo hamsi alamayacağını üste 5 lira daha vermesi gerektiğini söyledi. Celal Öğe, ? 2 kilo fındık ile 1 kilo hamsi bile alamıyoruz, biz üretici olarak ne yapacağız bu fındığı bilmiyoruz, devletimizden bu konuya el atmasını istiyoruz? dedi. ?Fındık elimizde kaldı yapacak bir şey yok? diyen Öğe, hamsi alamayınca akşam evde fındık yiyeceklerini ifade etti. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.