PROJE DE ÇADIR DA ÇÖKTÜ!

PROJE DE ÇADIR DA ÇÖKTÜ!

Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Projesi kapsamında, Konuralp?in ve bölgenin tarihi ve turizm değerlerini öne çıkarmak ve tanıtımını sağlamak amacıyla açılan Otağ Çadırı 3 ayda çöktü. Bakan Özlü?nün geçtiğimiz Kasım ayında Konuralp Gazi Anma Günü'ne katılacak olması nedeniyle apar topar açılan çadırın önündeki taşlar deprem geçirmiş gibi ayrıldı.

 Düzce Belediyesi tarafından her yıl geleneksel hale getirilen ?Konuralp Gazi Anma Günü? etkinlikleri geçtiğimiz Kasım ayında yapılmıştı. Anma günü etkinlikleri kapsamında, Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Projesi ile hayata geçirilen  Otağ Çadırının a açılışı gerçekleştirilmişti.

Konuralp in köklü yöresel yemek kültürü proje kapsamında eğitilen yerel halk tarafından sunulacaktı. Ayrıca kültürel değerlerin hayata geçirilmesi çerçevesinde turistlere özel düzenlenen geleneksel kına veya düğün eğlenceleri otağda hayata geçirilecekti.

27 kasım 2016 tarihinde düzenlenen Konuralp Gazi Anma gününe Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de katılacaktı ve çadırın o gün açılması hedeflenmişti.

Zengin Osmanlı kültürünün Konuralp Gazi Otağı ile gelecek nesillere aktarılması hedefleniyordu ancak bu hedef 3 ayda adeta yerle bir oldu.

Çadırın önünde bulunan alana döşenen Arnavut Kaldırımında adeta deprem olmuş gibi yarıklar ve kırıklar meydana gelirken, çadırın zemininde de yer yer açılmalar olduğu dikkati çekti. Çadırın bir tarafı göçtüğü için de boşaltıldığı ve kapatıldığı öğrenildi.

Vatandaşlar, çadırın yapıldığı yerin zemininin iyi olmadığını defalarca söylemelerine rağmen ısrarla aynı yere yapıldığını ve böyle bir göçmenin yaşanmasının beklenen bir olay olduğunu söylediler. Ayrıca vatandaşlar bir kez daha kar yağması halinde çadırın bu yükü kaldıramayarak tamamen çökeceğini dile getirdiler.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.