SİNÜZİT VE BURUN TIKANIKLIĞI KONUŞULDU

SİNÜZİT VE BURUN TIKANIKLIĞI KONUŞULDU

Opr. Dr. Kemal Uğur Ercengiz, Sağlık Rehber?i programında sinüzit hastalığı başta olmak üzere, geniz eti, burun tıkanıklığıyla ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Sağlık Rehber?, programının bu haftaki konuğu Bolu Özel Çağsu Hastanesi Kulak Burun Boğan Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Kemal Uğur Ercengiz idi. Ercengiz, kulak burun boğaz ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

?Sinüzit dediğimiz olay bir iltihabı ifade ediyor? diyen Ercengiz, sinüzitin kalabalık ortamlarda, kış aylarında, kişilerin sosyal hayatını etkileyen bir hastalık olduğunu söyledi.

Geniz akıntısının Burun tıkanıklığı, hapşırma, ateş, baş ağrısı, gibi şikâyetlere yol açtığını ifade eden Ercengiz,  Dış etkenlerin değişmesi, havanın kirliliği, enfeksiyonun varlığıyla beraber geniz akıntısının geldiğini söyledi.

Çocuklarda burun tıkanıklığının daha çok görüldüğünü söyleyen Ercengiz, bu konuda ailelerin bilinçli olması gerektiğinin altını çizdi.

 

 

Ercegiz,?çocukların burun yapıları daha dar olduğu için çocuklarda burun tıkanıklığı daha çabuk olur, damarsal dengesi daha iyi olduğu içinde daha çabuk atlatırlar. Bu anlamda ailelerin daha bilinçli davranması, burun tıkanıklığı devam eden çocukları kulak burun boğaz hekimlerine getirmeleri mutlaka tavsiye edilir? dedi.

Geniz etinin küçük yaşlarda ortaya çıktığını söyleyen Ercengiz, burun mukozasının daha fazla ödemleştiğini ve geniz etinin ortaya çıktığını belirtti, çocuklarda horlama, burun tıkanıklığı, enfeksiyonların şiddetlenmesi ve solunum yolu şikâyetlerine yol açtığını söyledi.

Baş ağrısı hakkında da konuşan Ercengiz, baş ağrısının vücuttan birçok nedene bağlı olduğunu, bunların en başında stres ve gerginlik geldiğini söyledi, burun tıkanıklığı olan hastalarda baş ağrısının görüldüğünü ifade etti.

kulağın sivri cisimlerle kurcalanmaması gerektiğinin altını çizen Ercengiz, özellikle marketlerde satılan pamuklu çubukların kulak çubuğu adı altında satılmasının yanlış olduğunu söyledi, Kulağın bir peçeteyle veya pamukla içeriye gitmeden alınması yapılabilecek en doğru iş olduğunu belirtti.

Ercengiz, ? marketlerde satılan pamuklu çubukların kulak çubuğu ismi altında satılması son derece yanlış. Kişileri hatalı uygulamalara yöneltiyor, kulak temizliğini rutin yapmak son derece yanlış. Potansiyel zararları olan bir alışkanlıktır. Kulak zarına dıştan zarar verme, dış kulak yapısını bozma, orada ki koruyucu tabakanın sürekli zedelenmesi, yani kulağın dıştan kurcalanmaması burada önemli bir tavsiyedir? dedi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.