2. LİG YOLU

2. LİG YOLU

Kadınlar Basketbol Bölgesel Ligi (KBBL) 18.hafta bölgesel ligin son maçında Burhaniye Belediyespor'u farklı mağlup eden (66-47) Düzce Belediyespor Kız basketbol takımı 2. Lig yoluna girdi.

Maça oldukça etkili başlayan ekibimiz 7-0 seri yakaladı. Rakip takım ilk sayılarına 5.dakikada ulaşabildi. Çok iyi savunma yapan takımımız Düzce Belediyespor 1.periyotu 18-7 önde tamamladı. 2.periyotta da etkinliğini sürdüren ekibimiz farkı artırmaya başladı. Rakibine hiç şans vermeyen basketcilerimiz bu periyodu ve ilk devreyi 19 sayı farkla 37-18 önde kapadı. 3.periyotta rakibini iyice dağıtan ekibimiz farkı bir ara 36 sayıya kadar çıkardı. Bu periyotta rotasyona(oyuncu değişiklikleri) başlayan takımımız Düzce Belediyespor bu periyoduda 29 sayı farkla 56-27 önde bitirdi. 4.periyotta 2.lig maçları öncesi sakatlık ve şansızlık yaşamak istemeyen takımımız 30 sayılık farkı yakaladıktan sonra tüm oyuncularını kenara aldı ve forma şansı bulamayan oyuncularına şans verdi. Bu dakikadan sonra maçın temposu yavaş yavaş düşmeye başladı. Maçı 66-27 kazanan ekibimiz sıralamada 1 sıra daha yükselerek 5.olarak Bölgesel ligi tamamladı ve 2.Lig Play-Off lara katılmaya hak kazandı.

Bölgesel Ligde A grubunda 10 takım B grubunda 9 takım ve C grubunda 8 takım toplamda  27 takım kıyasıya mücadele etti. Gruplarında mücadele eden takımlardan ilk 6 sırayı almayı başaran takımlar Play-Off'a katılıp 2.Lig maçlarına çıkmaya hak kazanıyor. Bu her gruptan 6 toplamda 18 takım tekrar A,B ve C gruplarına eşit olarak dağılarak 2.Lig maçları oynayacaklar. Gruplarında ilk 2 sırayı olan toplam 6 takım ise Final grubunda karşılaşacak ve ilk 2 sırayı alan takımlar 1.Lige yükselecek.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.