BANKALAR İŞİ YOKUŞA SÜRÜYOR

BANKALAR İŞİ YOKUŞA SÜRÜYOR

İster kamu olsun ister özel bankalar, sudan sebeplerle esnafın  belini büküyor.  Hükümet KOSGEB vasıtası ile işi kolaylaştırmaya çalışıyor,  bankalar işi yokuşa sürerek esnafı zora sokmaya devam ederken, bankalar tarafından mağdur edilen esnaflar için Bakan Özlü?den açıklama geldi.

KOSGEB tarafından sağlanan faizsiz krediden faydalanacak esnafa her türlü zorluğu çıkartan bankalar tepki görüyor.

Telefonlarına gelen ? kredi başvurunuz onaylandı? mesajı ile bankalara akın eden küçük esnafın, bankaların bir sürü ıvır zıvır evraklarına takılarak, ? limitin yok, puanın yetersiz, ipoteğin yetersiz ? gibi engellerle karşılaştığı öğrenildi.

 

 

Hükümetin özelikle KOSGEB aracılığı ile esnafa ?can suyu? olacak 50 bin TL faizsiz kredi kolaylığı sağlamasının ardından bu faizsiz krediden hak ettiği halde faydalanması gereken birçok esnaf ?bankalar? tarafından mağdur edildi. 50 bin TL?lik faizsiz krediyi tamamen işletmelerinde kullanarak ekonomiye katkı sunmak, işlerini geliştirmek ve biraz daha fazla istihdama katkı sunmak adına kullanmak isteyen esnaflara bankalar engel oluyor.

Öte yandan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yaptığı açıklama ile , kredi almaya hak kazanan işletmeler arasında bankalarda sorun yaşayanların bulundukları bölgelerdeki KOSGEB il müdürlüklerine başvurmaları durumunda sorunlarının en kısa sürede çözüleceğini bildirdi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.