Kadınlar gününde özel anneler unutulmadı

Kadınlar gününde özel anneler unutulmadı

Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile Düzce Üniversitesi işbirliğiyle ?8 Mart Dünya Kadınlar Günü? kapsamında düzenlenen etkinlikte, engelli evlada sahip annelerin kadınlar günü kutlandı.

Etkinliğe; Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş?in eşi Gönül Keleş, Düzce Belediye Meclis Başkan Vekili Gönül Asuk ve engelli çocuğa sahip anneler katılım sağladı.


Programda konuşan Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fidan Özbey, özel bir çocuğa sahip olma süreçlerinin psikolojik ve bilimsel boyutlarıyla ilgili bilgiler verdi. Bu süreçlerin Türkiye ve Dünya literatüründeki yerleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Özbey, özel çocukların yetiştirilmesi süreçlerinde yaşananları, karşılaştığı gerçek yaşam öyküleri üzerinden örnekler vererek katılımcılarla paylaştı.


Özel çocuklara sahip annelerin kendi yaşam deneyimlerini de paylaştığı etkinlikte, engelli bir evlada sahip özel bir anne olan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş?in eşi Gönül Keleş, bu durumu öğrendiğinde neler hissettiğini ve 26 yıllık yaşam deneyimlerini katılımcılara aktardı.


Karşılıklı sohbet şeklinde devam eden etkinlik sonunda Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fidan Özbey, ?Bu programda annelerin belirttikleri bilgi desteğinin karşılanması için Düzce Üniversitesi olarak üzerimize düşen görevleri, geliştireceğimiz projeler ile yerine getireceğiz." sözleriyle düşüncelerini ifade etti.


Değerli annelerin yoğun ilgiyle takip ettiği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı, Yrd. Doç. Dr. Fidan Özbey?e çiçek takdimi ile son buldu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.