ARTIK ÜCRETSİZ

ARTIK ÜCRETSİZ

Hastalar artık medikal ürünleri kendi imkanları ile temin edip sonrasında bedelini almayacaklar. Tıbbi cihazlar Sağlık Bakanlığınca ücretsiz olarak sağlanacak. Medikalcilere göre yeni uygulama ile hastalar maddi olarak sorun yaşamayacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) arasında, sigortalıların daha önce kendi imkanlarıyla temin edip, bedelini daha sonra SGK'dan aldıkları tıbbi cihazların Sağlık Bakanlığınca ücretsiz sağlanmasıyla ilgili protokol imzalandı.

"Evde Sağlık Hizmetlerinde Kullanılacak Tıbbi Cihaz ve Malzemelerin Ödenmesine İlişkin Protokol" ile, uzun dönem bakım gereken hastalara, hastaneden taburcu edilmeleri öncesinde evlerinde ihtiyaç duydukları tıbbi cihazlar ücretsiz sağlanacak.

Düzce merkezde hizmet veren Toprak Medikalin sahibi Filiz Toprak, yeni uygulamanın yaralarını anlattı, hastaların SGK?da yorulmayacağını ve maddi olarak sıkıntıya girmeyeceğini vurguladı.

 

 

Toprak, ? Artık kanunen, hastalarımız kendileri SGK?ya giderek evraklarını teslim edip yaklaşık 1 ay sonra hesaplarına yatıyordu ücretleri.Artık yeni kanunla medula sistemine girildi. Bu aydan sonra hastalarımız SGK?ya gidip yorulmayacaklar. Hastalarımız ödenekleri için uğraşmak zorunda kalmayacak, medikaller artık halledecek. Hasta için daha rahat bir sistem. Ürünü alırken tamamını ödüyordu, sadece devletin ödediğinden geri kalan cüzi bir kısmı ödeyecek, hastalarımız maddi olarak sorun yaşamayacak.? Şeklinde bilgi verdi.   


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.