Ormanda sıklık bakımı ve ışık boşaltma kesimi

Ormanda sıklık bakımı ve ışık boşaltma kesimi

Düzce Orman İşletme Müdürlüğü, 2017 yılı Silvikültür Programında yer alan Sıklık Bakımı ve Işık Boşaltma Kesimi çalışmalarına hızlı başladı. 


Düzce Orman İşletme Müdürlüğü, 2017 yılı programında yer alan Asar Orman İşletme ŞefliğiNDE gerçekleştirilen sıklık bakım çalışmaları ile yapılan ışık boşaltma kesimi çalışmaları Bolu Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin tarafından yerinde incelendi.


Programın zamanında gerçekleşmesi için, halen yoğun karla kaplı olan bölmelere dozerle yol açılarak ulaşıldığı, çalışmalara bu şartlarda devam edildiği ve bu çalışmalar sonucunda istikbal ağaçlarına daha iyi gelişme ortamı sağlanarak, biyotik ve abiyotik tehlikelere karşı daha dayanıklı hale getirildiği bildirildi.


Düzce Orman İşletme Müdürlüğü Asar Orman İşletme Şefliğinin 2017 yılı Işık Kesimi programında bulunan ve kayın ağaç türünün ağırlıkta olduğu 49-64-65 nolu bölmelerde toplam 15.000 m damga yapılarak üretime verildi. Boylu ve kalın Kayın ağaçlarının, standartlara uygun bir şekilde boylanıp, bir ağaçtan çıkması öngörülen sınıf ve boylarda kaliteli emvallerin üretilerek, orman ürünleri pazarının ihtiyaçlarının karşılanacağı ifade edildi.


Mevcut çalışmalar için memnuniyetini dile getiren Bölge Müdürü Hasan Keskin çalışmaların devamında da aynı titizlikle işlerin yürütülmesi temennisinde bulundu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.