DÜNYA GENELİNDE BASILDI

DÜNYA GENELİNDE BASILDI

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Akbulut?un bölüm yazarlığı yaptığı ?CERAMBYCIDAE OF THE WORLD Biologyand Pest Management? adlı kitap dünya genelinde basıldı. 


Prof. Dr. Süleyman Akbulut, kaleme aldıkları bölümde çam kuruma hastalığı ile ilgili önemli bilgiler paylaştıklarını dile getirdi. Hem Kuzey Amerika, hem Asya, hem de Avrupa?da yapılan yaklaşık 100 yıllık çalışmaları kapsamlı bir şekilde ele aldıklarını söyleyen Düzce Üniversitesi öğretim üyesi, bu tür derlenmiş ve özetlenmiş bilgilerin konuyla ilgili çalışanlara çok büyük kolaylıklar sağladığını belirtti.

Kendisinin de bu konuyla ilgili olarak yaklaşık 20 yıldır çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.


Prof. Dr. Süleyman Akbulut, global düzeyde konusunda uzman bilim insanlarının katkı sağladığı kitabı; bilim insanlarına, araştırma enstitülerine, üniversitelere, özel sektöre ve aynı zamanda tarım ve ormancılık alanında karantina konusunda görev yapan devlet görevlilerine referans kaynağı olabilecek bir eser şeklinde nitelendirdi.


Kitapta tek Türk bilim insanı olarak yer alan Prof. Dr. Süleyman Akbulut, yaptığı çalışmaların semeresini uluslararası bir kitapta bölüm yazarlığı yaparak görmenin mutluluk verici olduğunu belirterek Düzce Üniversitesi?nin adının bu kitapta geçmesine katkı sağladığı için gurur duyduğunu ifade etti.


Prof. Dr. Süleyman Akbulut, aynı konuda araştırmalar yapmak üzere dünyanın prestijli üniversitelerinden biri olan Tokyo Üniversitesi?nden ?Misafir Öğretim Üyesi? olarak 4 aylık burslu kabul aldığını sözlerine ekledi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.