YARIŞMANIN LANSMANI YAPILDI

YARIŞMANIN LANSMANI YAPILDI

Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan Düzce Otları Tyche Bereket Festivali Yemek Yarışmasının lansmanı bugün yapıldı. Lansman için, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma gününün tercih edilmesinin nedeni, o dönemde analarımızın nenelerimizin otlarla yaptığı yemekleri unutturmamak olduğu vurgulandı. 

Düzce Belediyesi Kadın Meclisi?nin düzenlediği  Düzce Otları Tyche Bereket Festivali Yemek Yarışmasının lansmanı bugün yapıldı.Mayıs ayında yapılacak festivalde yarışmada yer alacak yemekler hazırlandı ve beğeniye sunuldu.

Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyesi Ayfer Yüksel, lansmanın neden 18 Mart tarihine denk getirildiğini anlattı, o dönemde yaşanan yoklukla analarımızın ninelerimizin neler yapabildiğini hatırlatmak adına bugünü seçtiklerini ifade etti.

Yüksel, ?tarihten gelen bereketin öyküsünü ve toprağın bereketinin bize kattıklarını unutturmamak adına, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anmanın ardından anlamlı bir lansman yapmak istedik. Çünkü analarımız ninelerimiz ottan yaptıkları yemekleri bize hiç unutturmadılar. Bu kültürle doğduk, bu kültürle büyüdük, çocuklarımıza bu kültürü unutturmamamız gerekiyor. Yemek yarışmamızın Türkiye çapında iddialı olduğunu görüyorum. Bu sene tek kategoride topladık. Anamın yemekleri, nenemin yemekleri ve benim uydurduğum yemekler hepsi burada. 12,13,14 Mayıs?ta yapılacak Düzce Otları Tyche Bereket Festivaline tüm Düzcelileri bekliyoruz.? Derken, 18 Mart gününü niye tercih ettiklerini ise, ? Ben bir tas hoşaf gördüğümde, buğday çorbası gördüğümde duygulanan birisiyim. Toprağın bereketini analarımızın nenelerimizin yaptığı yemekleri unutturmamak adına, aslında o yoklukla bereketi birbirine konsept etmek adına bugünü özellikle tercih ettik.? Şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.