Akçakoca?da köylülerle bal üretimi toplantısı yapıldı

Akçakoca?da köylülerle bal üretimi toplantısı yapıldı

Akçakoca Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içerisinde ilkbaharda yaklaşık 150-200 arıcının 12-13 bin adet kovanını yerleştirdiği kestane ormanlarında alınacak önlemler ve uyulması gereken kuralların konu edildiği, kestane balı üretimi konusunda arıcıların en yoğun olduğu Kurugöl ve Tepeköy?de arıcılarla bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda arıcıların karşılaştıkları sorunlar İşletme Müdürlüğü yetkilileri tarafından dikkatlice dinlendi. Özellikle arıcılar tarafından, arıların konaklama yerlerinin tespiti, izin alınması, arıların konaklama yerlerine ulaşım konusu ve arıcıların kendi konaklama yerleri ile ilgili sorunlar dile getirildi.

 

Sorunları dinleyen İşletme Müdürlüğü yetkilileri tarafından mevzuat dahilinde arıcılara her türlü desteğin verileceği, ellerinden gelen her türlü yardımın yapılacağı ifade edilerek bal üretimi döneminde gerek arıcı birlikleri ile gerekse arıcılarla İşletme Müdürlüğünün birebir iletişim halinde olduğu, ormana giriş, çıkış ve konaklamalarının koordineli bir şekilde yapıldığı bildirildi.

 

Verimli geçtiği görülen toplantıların diğer kestane balı üreten köylerde de devam edeceği belirtildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.