BARO BAŞKANI?NDAN AÇIKLAMA

BARO BAŞKANI?NDAN AÇIKLAMA

Düzce Barosu Başkanı Avukat Azade Ay, Baronun tarafsızlığını koruyamadığı gerekçesi ile yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden Recep Albayrak?ın açıklamalarına istinaden bir cevap yayınladı.

Düzce Baro Başkanı Azade Ay,  Baro Başkanlığının Referandumla ilgili çalışmaları hakkında; tarafsız kalınmadığı ve bir siyasi partinin sözcüsü gibi hareket edildiği yönünde iddialar ileri sürüldüğünü söyledi, Avukatlık Yasasının verdiği görev ve yetkiler dahilinde Anayasa değişikliği teklifi konusunda halkı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek üzere çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

 

 

Ay açıklamasında, ? 1136 sayılı Avukatlık Kanununun 110. maddesinin 1, 6, 17. bentleri Türkiye Barolar Birliğine; 76 ve 95. maddeleri de Barolara ?Hukukun Üstünlüğü ile İnsan Haklarını savunmak ve korumak, ayrıca bu kavramlara işlerlik kazandırmayı? bir görev olarak vermiştir.  Ülkemizde Anayasanın değişmesini öngören Referandum gündemdeyken Türkiye Barolar Birliği ve Baroların görüş ve düşüncelerini açıklaması, yurttaşlarımızı bilgilendirmesi yasal ve zorunlu bir görevdir. Düzce Barosu olarak da Avukatlık Yasasının bize verdiği görev ve yetkiler dahilinde Anayasa değişikliği teklifi konusunda halkı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek üzere çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca belirtmek isteriz ki Referandum; Anayasa değişikliği gibi önemli konularda halkın iradesini belirlemek amacıyla yapılan bir oylama olup, seçim değildir.? İfadelerini kullanırken,

tamamen hukuku ilgilendiren ve üzerinde hukukçuların tartışması gereken Anayasa değişikliği hususunda yargının bir ayağı olan Avukatların, Baroların ve Barolar Birliğinin görüş açıklamasından daha doğal bir durum olmadığını vurguladı, ?Bugüne kadar olduğu gibi ? hukukun üstünlüğü?  ve ? bağımsız yargı? dan yana olan tavrımız değişmeyecektir.? Dedi.

 

 

 

 

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.