KEŞİR?DEN KANTİN BULUŞMASI

KEŞİR?DEN KANTİN BULUŞMASI

AK Parti Düzce Milletvekili, Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ayşe Keşir, Düzce Üniversitesinde ÜniAK tarafından organize edilen Kantin Buluşmasında öğrencilerin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine yönelik sorularını yanıtladı.

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Üniversitesinde öğrencilerle buluştu. Kantin Buluşmasına Keşir?in yanı sıra AK Parti Düzce Gençlik Kolları Başkanı Fazlı Koç, Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Fatih Özçelik, katıldı. Gençleri ve gençlerle birlikte hareket etmeyi her zaman önemsediğini kaydeden Keşir, özellikle kız çocuklarının üniversiteye gitmesinin son 10 yılda arttığına dikkat çekti. Kız çocuklarının ailelerinden eğitim anlamında gerektiği kadar desteği alamadığını söyleyen AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, ? Her zaman kız çocukları destek almıyor. Başörtüsü sorunu vardı. 28 Şubattan dolayı kız çocuklarımız okuyamadı. Şu anda her şehirde 81 ilde üniversite var. Kız çocuklarımızın üniversiteleşmesi yüzde 13?den yüzde 43?e çıktı? dedi.

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile 18 yaşındaki bir gencin seçmenin yanında seçilme hakkının da tanındığını ifade ederek, ? Ülkemizde 18-25 yaş arasında 8 milyon genç bulunuyor. Bu gençlerin temsiliyet hakkının olması gerektiğini her zaman savunduk. Daha önce seçilme yaşını 25?e indirmiştik. Gelişmiş ülkelerde de seçilme yaşı 18?dir. Bizi bu konuda eleştirenler diğer ülkelerin seçilme yaşlarına da bakmalarını rica ediyorum. Biz biliyoruz ki gençlerin olduğu, gençlerin temsiliyetinin olduğu bir mecliste dinamizm olur, hareketlilik olur, yeni fikir olur ve çağın şartlarını daha iyi anlama kabiliyeti olur. Bu yüzden sizlerin fikirlerini önemsiyoruz ve 16 Nisanda sandıklarda kendi geleceğiniz için evet oyu kullanmanızı istiyoruz? ifadelerinde bulundu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.