KAMUOYU AÇIKLAMA BEKLİYOR

KAMUOYU AÇIKLAMA BEKLİYOR

Köylere Hizmet Götürme Birliğinin asfalt ihalesinde 2. perde. İhalenin sonuçlanmasına engel olarak görülen 2 İGM üyesi 2 Muhtar, imza için ikna edilmeye çalışıldığı ancak başarılı olunamayınca devreye bir siyasinin girdiği iddia edildi. Birkaç gündür dolaşan bu iddialar vatandaşın kafasını karıştırırken, ihale anlaşmazlığı ve imza krizi ile ilgili olarak kamuoyu aydınlatılmayı bekliyor.

23 mart tarihinde Düzce TV internet sayfasında ve ana haber bülteninde, Köylere hizmet götürme birliğinin ihalesinde adrese teslim şartname hazırlanması istenmesine rağmen bunun gerçekleşmediğini, ihaleyi alması istenen A firması için kulisler yapıldığını gündeme getirmiştik.

Haberimiz Sitelere düştüğü andan itibaren gerek Valilik,gerekse İl özel idaresinde hareketli saatler yaşandı.Öncelikli hedef bu haberin nasıl basına yansıdığı konusunda ve köstebek olarak düşündükleri kişinin kim olduğunun tespiti için çalışmalar yapıldı?.

 

 

Vali Zülküf Dağlı?nın konunun üzerine hassasiyetle gidilmesi ve çözülmesini istediği öğrenilirken,  İhalenin sonuçlanmasının önünde engel olarak 4 kişilik komisyon üyesi olduğu duyumu alındı. Bu üyelerden ikisi İl Genel Meclisi üyesi, diğer ikisi ise köy muhtarıydı.

Bu kişiler ikna edilmeye uğraşıldı, ihalenin tamamlanması adına imza atmaları için çalışıldı? Temasların başarıya ulaşmaması üzerine ise bu kez devreye sözü geçen bir siyasi girdi.

İhaleyi en düşük teklifi vererek alan  CM Yol İnşaat Firması'nın geçtiğimiz yıl da aynı ihaleyi alması ancak yaptığı işin beğenilmemesi imza sürecini geciktirirken, A firmasına adrese teslim ihale yapılmasının da önü kesildi. Yaşanan bu kriz ile ilgili olarak vatandaşın kafasındaki soru işaretlerinin giderilmesi için ise yetkililerin aydınlatıcı bir açıklama yapması bekleniyor.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.