KEŞİR VE KELEŞ MUHTARLARLA BULUŞTU

KEŞİR VE KELEŞ MUHTARLARLA BULUŞTU

Ak Parti Milletvekili Ayşe Keşir ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş mahalle muhtarları ile buluştu. Muhtarlara Anayasa Paketi ile ilgili bilgi veren Keşir, en çok sorulan soruları cevapladı.

Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 16 Nisan?da yapılacak referandum çalışmaları kapsamında mahalle muhtarları ile bir araya geldiler. Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Sebahat Uçar ile Gençlik Kolları Başkanı Fazlı Koç da Keşir ve Keleş?e eşlik ettiler.

Muhtarlar Lokalinde düzenlenen toplantıya Düzce Muhtarlar Derneği Başkanı Mensur Bilgin ve mahalle muhtarları katıldı.

 

 

Muhtarları en yakın çalışma arkadaşları olarak gördüklerini söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce?de alt yapı problemlerinin büyük kısmının bitirildiğini, bu yıl projelerin toparlanma senesi olacağını belirtti, çalışmalardan söz etti. Anayasa oylamasını ise Türkiye için ir kırılma noktası olduğunu ifade etti.

Milletvekili Ayşe Keşir, Anayasa değişikliğinin gerekçelerini anlattı, iki başlılığın gelecekte büyük sorunlar çıkaracağını vurgularken, seçim sistemini anlattı.

Keşir, ? Anayasa değişikliği ile milletin uzlaştığı bir Cumhurbaşkanı hükümetin başı olacak. Hükümetin başı halktan destek almış olacak. O yüzden bir daha kimse kalkışma yapamayacak.Bazı itirazlar geliyor. Bunu Tayyip Erdoğan için yapıyorsunuz diye. Mevcut sistemde Cumhurbaşkanı?nın 5+5 10 yıl seçilme hakkı var. 2 yıl geçti Cumhurbaşkanımızın, 3 yıl daha geçtikten sonra mevcut sistem değişmezse seçime gitsek de Cumhurbaşkanımızın yeniden seçileceğine inanıyorum. 10 yıl zaten görev yapar. Biz bu pakette 11,12,15 yıl demiyoruz ki. Mevcudu koruyoruz. Aksini söyleyenler içeriği okumayanlar.? Dedi.

Anayasa değişiklik paketinde yer alan 600 milletvekili maddesine ne gerek olduğuyla ilgili eleştirileri cevaplayan Keşir, büyük illerden örnek verdi, bazı illerde 500 kişiye bir vekil düştüğünü, insanların vekiline ulaşmasının mümkün olmadığını vurguladı.

Keşir açıklamalarının ardından muhtarların sorularını cevaplandırdı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.