İLÇELERE DE KÜTÜPHANE YAPILACAK

İLÇELERE DE KÜTÜPHANE YAPILACAK

53. Kütüphaneler Haftası Düzce?de de etkinliklerle kutlanıyor. Vali Zülkif Dağlı etkinliklerin açılışında yaptığı konuşmada, kütüphanenin rantabl kullanılması gerektiğine dikkat çekti, ilçelere de kütüphane yapılacağını bildirdi.

İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen 53. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri Vali Zülkif Dağlı?nın katılımı ile gerçekleştirildi. Etkinliklerin açılışına  Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı, Gölyaka Kaymakamı Adem Keleş, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Jandarma Alay Komutanı Yılmaz Özdemir, Kurum Müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. 

Vali Zülkif Dağlı, 53. Kütüphaneler Haftası ile ilgili yaptığı açıklamada, kitap okumak alışkanlıklarının artırılması gerektiğini vurguladı. mevcut kütüphanenin rantabl kullanılması gerektiğini vurguladı.

Vali Dağlı, öncelikle kütüphanenin açılış kapanış saatlerini düzenlediklerini, kütüphanede kafeterya açıldığını hatırlatırken, kalıcı konutlarda kütüphane açma çalışmalarının sürdüğünü; kitap okuma ile ilgili olarak öğrencilerin motivasyonunu artırıcı çalışmalar yapıldığını belirtti. Bu motivasyon çalışmaları ile ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ?Annem varsa bende varım? projesi hazırlatıldığını bildiren Vali Dağlı, ilçelerdeki kütüphanelerin fiziki mekânlarının iyileştirileceğini ve kütüphane olmayan Cumayeri ve Gümüşova?da kütüphane açma çalışmalarını başlattığını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından, Düzce İl Halk Kütüphanesine kayıtlı vatandaşlar arasında Yetişkin ve Çocuk kategorisinde 2016 yılı içerisinde en çok kitap okuyanlar protokol tarafından tebrik edilip, hediyeler ile ödüllendirildiler. Program kütüphane içerisinde çocuk bölümü, yetişkin bölümü ve kafeteryanın gezilmesinin ardından sona erdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.