ANITPARK SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

ANITPARK SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

Her yıl kütüphane haftası kapsamında gerçekleştirilen ve geleneksel hale dönüştürülen sessiz kitap okuma etkinliği Anıtpark?ta yapıldı. Çocuklar gençler, kadınlar erkeklerden oluşan yaklaşık Bin kişi 20 dakika boyunca sessizce kitap okudu.

Öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini arttırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve halkın kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmek amacıyla 25-31 Mart tarihleri arasında kutlanan Kütüphaneler Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde her yıl Kütüphaneler haftası dolayısıyla düzenlenen sessiz kitap okuma etkinliği bugün Anıtpark?ta gerçekleştirildi.

 

 

Daire Amirleri ve kurum müdürleri ile, her yaştan Düzcelinin katıldığı etkinlikte yaklaşık Bin kişi hep birlikte sessizce kitap okudu.

Etkinliğe katılan Vali Yardımcısı Turgut Serimer, bin öğrencinin katılımı ile kitap okuma etkinliği düzenlediklerini belirterek ?Bin öğrencinin katılımı ile güzel bir havada okuma etkinliği yapıyoruz. Öğrencilerimizi ne kadar erken yaşta okumaya sevk edersek çocuklarımızın yıllar geçtikçe konuları anlama bunları tahlil etme yetenekleri o derece artacaktır. Büyüklerimizin dediği gibi kitap en iyi dosttur? dedi.

  Kitap okuyan öğrenciler ise kitap okuma etkinliğine katıldıklarını belirterek kitap okumanın güzel konuşmaya faydası olduğunu ve kelime hazinelerinin geliştiğini söylediler.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.