Düzce Üniversitesinden kitap çalışması alanında bir ilk

Düzce Üniversitesinden kitap çalışması alanında bir ilk

Doç. Dr. Latif Onur Uğur ve İnşaat Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri, gerçekleştirdikleri titiz ve özverili çalışmalar sonucunda ?Yapı İşletmesi Araştırmaları" başlıklı bir kitap kaleme aldı.

 

Bu çalışma, aynı zamanda lisans öğrencilerinin yüksek lisans hatta doktora öğrenimi düzeyinde ürettikleri bilimsel ürünleri içermesi bakımından da ülkemizde bir ilk olma niteliği taşıyor.

 

Lisans öğrencileriyle birlikte yoğun emekler sonucu ortaya çıkan eserle ilgili duygularını paylaşan Yrd. Doç. Dr. Latif Onur Uğur, ?Kitabımız, İnşaat Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerime alanla ilgili yetilerin kazandırılması amacı doğrultusunda verdiğim ?Yapı İşletmesi Projesi? ve ?Yapı Maliyeti? dersleri esnasında yaptığım uygulama ürünlerinin bir kısmını içeriyor. Anılan her iki derste de her öğrencimin birer bilimsel araştırma yapıp bulgularını makale formatında kaleme almalarını arzuladım. Bu amaçla her öğrencimle Yapı İşletmesi alanında kendilerinin ilgi duyduğu alt konulardan birinde araştırma konuları ve yöntemleri belirledik. Periyodik görüşmelerle literatür araştırmaları, anketler, hesaplamalar yapan öğrencilerim, bilgisayar yazılımlarının kullanımını öğrenerek çıktılar aldılar. Yapısal dizaynlar yapan öğrencilerim, bulgularını değerlendirip yorumladılar ve birer makale haline getirdiler? şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.