ERBAY: YETKİ HALKIN ELİNDE OLACAK

ERBAY: YETKİ HALKIN ELİNDE OLACAK

22. Dönem Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, Başkanlık sistemi ile yetkinin halkın elinde olacağını söyledi, mevcut parlamenter sistemin ayrıştırıcı, Başkanlık sisteminin ise birleştirici olduğunu dile getirdi.

Ak Parti?nin saha çalışmalarına katılan 22. dönem Düzce Milletvekili Celal Erbay, halkın anayasa değişikliğine bilerek evet veya hayır demesini sağlamak, halkı bilgilendirmek için sahada olduklarını söyledi.

Mevcut parlamenter sistemle yeni sistemi karşılaştıran Erbay, Başkanlık sisteminde yetkinin tamamen vatandaşın elinde olduğunu söyledi.

 

 

Erbay, ? Bütün Türk tarihi boyunca bugünkü kadar halkın bu kadar elde edeceği şekilde, kendi hükümetini tayin etme, kendi Cumhurbaşkanını seçme yetkisi yoktu.18 maddelik değişiklik paketini halkın onaylamasından sonra Türkiye tamamen parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmiş olacak. 17 Nisanda ne değişecek, birden değişiklikler olmaz, parlamenter sistem ayrıştırıcıdır.Toplumu parçalara böler böldükten sonra yönetmeye çalışır.? Dedi.

Erbay, Hayır diyenlerin en büyük korkusunun başkanlık sisteminde iki parti kalacak olması olarak gösterdi.

Erbay, ? Başkanlık sistemi ayrıştırıcı değil birleştiricidir. Başkanlık sisteminde en fazla iki parti yarışır. Hayır deyip haykıranların, evet çıkmasın diye kendini parçalayanların asıl korktukları bu. Yarın evet ile bu değişiklikler gerçekleşirse artık bizim bir daha başkan seçmemiz mümkün değil bütün korku bundandır.? İfadelerini kullandı.

Erbay, dış müdahalelerin, Osmanlı devletinin devamı olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini kontrolleri altında bulundurmak için parlamenter sistemin en güzel imkan olduğunu vurgularken, Başkanlık sisteminde güçlü bir iktidar olacağını belirtti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.