BADEMCİK VE GENİZ ETİ KONUŞULDU

BADEMCİK VE GENİZ ETİ KONUŞULDU

Operatör Doktor Kemal Uğur Ercengiz bademcik ve geniz eti ameliyatlarını anlattı, daha çok çocuklarda görülen bu iki hastalığın ilerlediği zaman büyük etkileri olabileceğini belirtti, ameliyat sürecinden bahsetti.

Sağlık Rehberi programının konuğu Özel Çağsu Hastanesi kulak burun boğaz hastalıkları uzmanı operatör Doktor Kemal Uğur Ercengiz idi. Bademcik ve geniz eti ameliyatının konuşulduğu programda Ercengiz, dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.

Bademciklerin şişmesinde birçok neden olabileceğini ifade eden Ercengiz, bademciklerin şişmesi ile birlikte kişi de ateş, yutma güçlüğü, boğaz ağrısı, lenf bezlerinin şişmesi gibi etkilerinin olabileceğini söyledi.

 

 

Çocuklarda bademcik rahatsızlığına daha çok rastlandığını belirten Ercengiz, çocukların daha sık enfeksiyona maruz kaldıklarını söyledi. Erişkinlerde de çocuklara nazaran daha az görüldüğünü ifade eden, Ercengiz, yetişkin bir bireyde vücut direncinin düşmesi sonucu bademcik şişmesinin görülebildiğini ifade etti.

Geniz etinin daha çok alerjik yapılı çocuklarda görüldüğünü söyleyen Ercengiz, 10 yaşından sonra geniz eti semptomlarının azaldığını, nadiren yirmili yaşlarda rastladıklarını söyledi.

Hastaya teşhisi koyduktan sonra kişinin iyi beslenmesi gerektiğine dikkat çeken Ercengiz, bademcik tedavisinde antibiyotik kullandıklarını da sözlerine ekledi.

Ercengiz,? genellikle hasta geldiğinde muayene sonrası teşhisi koyduktan sonra hastayı bu konuca bilinçlendirici önerilerimizi yapıyoruz. İyi beslenmesi, bol sıvı alması, istirahatına dikkat etmesi, tütün kullanmaması onun dışında antibiyotikler ağrı kesiciler gibi yardımcı tedavi yöntemlerine başvuruyoruz? dedi.

?riskle yapılan bir operasyon değildir? diyen Ercengiz, teknolojinin gelişmesiyle bademcik ameliyatı riskinin yüzde sıfıra indiğini söyledi.

Bademcik ameliyatının genel anestezi altında yapıldığını söyleyen Ercengiz, hastanın aynı gün taburcu edildiğini söyledi.

Ercengiz,? ameliyatlar genel anestezi altında yapılıyor. Bademcikler en fazla bir saatlik bir operasyonla çıkartılıyor. Aynı günde hasta evine gönderilip taburcu ediliyor. Eskiden bir gece yatırılıyordu ama artık bunun yerinde olmadığı ameliyat sonrası kanama gibi riskli bir süresi vardır o saatler atlatıldıktan sonra hasta evine gönderiliyor. Bir takım diyet listeleri, tıbbi tedavilerin kontrol edilmesi ve iyileşme sürecin beklenmesi suretiyle hasta taburcu ediliyor? şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.