ÇOCUK HASTA YATAĞINDA DA ÇOCUK

ÇOCUK HASTA YATAĞINDA DA ÇOCUK

Bugün 23 Nisan. Dünyada çocuklarına bayram hediye edilen tek ülkenin çocukları bugünü çeşitli kutlama ve etkinliklerle geçirdiler. Ancak bazı çocuklar vardı ki onlar diğer çocuklar kadar şanslı değillerdi. Atatürk Devlet Hastanesi Çocuk servisinde yatan çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını biraz buruk olarak hasta yataklarında kutladılar.

23 Nisan 1920?de Atatürk liderliğinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi ile egemenlik kayıtsız ve şartsız olarak millete geçti. Cumhuriyetin 1923?te ilanı ile birlikte de 23 Nisan çocukların gönüllerince, coşku içinde her şeyin onlar için olduğu bayram olarak ilan edildi.

Birçok çocuk bu günü anlamına uygun, törenlerle, eğlencelerle kutlarken bazı çocuklarda vardı ki onlar yataklarında serumlara bağlı olarak bu günü kutlamaya çalıştılar. Atatürk Devlet Hastanesi Çocuk Servisinde hastalıklarından dolayı tedavi gören çocuklar 23 Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk bayramını anne ve babalarıyla birlikte hastane yatağında ve Atatürk Devlet Hastanesi?nin kendilerine sunduğu ferah ortamda kutlamaya çalıştılar.

 

 

Hastane çocuk ünitesinde çocuklar için özel ortam kurulmasına, oyuncaklarından, özel oyun alanı bulunmasına rağmen geçmişteki kutlamaları da hatırlamadan edemiyor çocuk yürekleri.

Ne diyelim her şey 23 Nisanda onlar için. Bu günü hasta yataklarında geçiren çocuklarında biran önce iyileşerek yaşıtlarıyla birlikte gelecek yıllarda ki 23 Nisan bayramlarını kutlamaları dileğiyle.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.