Ekipler fındık bahçelerinde hasar tespiti yapacak!

Ekipler fındık bahçelerinde hasar tespiti yapacak!

Fındıkta yeni hasat dönemi yaklaşırken, Nisan ayının son haftasında yaşanan soğuk hava nedeniyle zirai don olup olmadığıyla ilgili hasar tespitleri yeni haftada başlayacak.

Hem Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hem de Ziraat Odaları ekipleri ile Fiskobirlik elemanları bahçelere girerek tespit çalışması yapacak.

Soğuk hava, rüzgar, fırtına derken fındık açısından zor bir kış mevsimi nihayet bitti. Nisan ayının son haftasında özellikle orta ve yüksek kesimlerde meydana gelen sıcaklık düşüşü üreticileri tedirgin etti. Havaların ısınmasıyla birlikte fındıkta zirai don olup olmadığı, bahçelerin soğuk havadan zarar görüp görmediği de artık netleşecek.

Şubat ve mart aylarında yaşanan aşırı soğuk havaların ardından nisan ayının son haftasında meydana gelen zirai don riskinin bahçelere zarar verip vermediği merak ediliyor. Konuyla ilgili hem gıda tarım ve hayvancılık müdürlükleri hem de ziraat odaları havaların ısınmasıyla birlikte harekete geçti.

Mayıs ayının ilk günlerinden itibaren ekipler sahaya inerek bahçelerde hasar tespit çalışmaları yapacak. Çalışmaların ardından fındığın hasar görüp görmediği netlik kazanacak ve üreticilerin aklındaki soru işaretleri cevap bulacak. Fındıkta bir zirai don meydana gelmişse tarım sigortası yaptıran üreticiler için sigorta tespit süreci başlayacak ancak bahçesini sigortalatmayan üreticiler üzülecek. TMO?nun da devrede olacağı yeni sezonda rekolte ve áyat ilişkisinin nasıl olacağı merakla bekleniyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.