?Sağlık Yönetimi Bizlerle Daha Güzel?

?Sağlık Yönetimi Bizlerle Daha Güzel?

Düzce Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanlığı ve Sağlık Yönetimi Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen ?21. Yüzyılda Sağlık Yönetimi, Sağlığımız Nasıl Yönetiliyor?? başlıklı konferans gerçekleştirildi. 


Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Öcel, temel esaslarının teorik ve pratik bilginin bir arada değerlendirilmesi olduğunu ifade ederek Öğrenci Konsey Başkanlığı, Sağlık Yönetimi Öğrenci Topluluğu ve davetli misafirlere teşekkür etti.


Programın ilk konuşmacısı olan Ankara Sağlık-Sen Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek, kamuda sağlık yönetimi ve sağlıkta son gelişmeler konulu konuşmasında, Sağlık-Sen olarak sağlıkçıların mali, özlük ve sosyal haklarında söz sahibi olmalarını sağlamak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.


Sağlık Bakanlığının yeniden yapılanarak tek çatı altında toplandığını dile getiren Mustafa Örnek, Bakanlığın teşkilat yapısından söz ederek 21. yüzyılda sağlıktaki ana hedeflerden bahsetti. Sağlıktaki istihdam konusuna da değinen Örnek, Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencilerinin şehir hastanelerinde görev alabileceklerini belirterek sözlerini sonlandırdı.


Programın diğer konuşmacısı Bolu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekterliği Mali Hizmetler Başkanı Ali Rıza Zor, 21. yüzyılda sağlık hizmetlerinde mali işleyiş ve istatistikler hakkında bilgiler verdi. Kamuda sağlık alanında yapılan yatırımların gözle görülür şekilde yükseldiğini dile getiren Ali Rıza Zor, şehir hastane projelerini bu çalışmalara örnek gösterdi. 2002 ile 2017 yılları arasındaki sağlık ekipmanlarındaki sayının tam iki katına çıktığını söyleyen Zor, ALO 184 İletişim Merkezi ile her vatandaşa bire bir hizmet verildiğini sözlerine ekledi. Bu sistemde çok ciddi bir yol kat edildiğini ifade eden Ali Rıza Zor, e-nabız gibi uygulamalar ile hastalara daha hızlı ve güvenli bir şekilde hizmet verildiğini söyledi.


Programın son konuşmacısı olan Hayri Sivrikaya Hastanesi Baş Müdürü Nusret Erek ise, 21. yüzyıl sağlık yönetimini özel sektör açısından değerlendirdi. Özel hastanelerin ülke genelinde sağlık hizmetlerindeki önemine değinen Erek, kaliteli, güvenli ve güler yüzlü hizmet verildiğinin altını çizdi. Özel sektörde en büyük sıkıntının personel istihdamı olduğunu dillendiren Nusret Erek, çalışanlarda aradıkları niteliklerden söz ederek öğrencilere her işi aşkla yapmaları tavsiyesinde bulundu.


Program, davetli konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.