DEFTERDAR İŞADAMLARINI UYARDI

DEFTERDAR İŞADAMLARINI UYARDI

Düzce Defterdarı Ali Aykaş TSO Meclisinde bir toplantı düzenleyerek işadamlarına, 6736 sayılı borç yapılandırma kanununda tanınan son şansı anlattı, 31 Mayıs 2017 tarihinde sona erecek taksit süresini hatırlattı. Aykaş ayrıca, bu kanunla borçlarını yapılandırmayan işadamlarına  yeni bir kanundan yararlanmayı beklememeleri uyarısında bulundu. 

Düzce Defterdarı Ali Aykaş VE Defterdarlık görevlileri, 6736 sayılı borç yapılandırma kanunu ile ilgili olarak TSO meclisinde bir toplantı düzenlediler.

 

 

6736 sayılı borç yapılandırma kanunu ile 2016 yılının Kasım ayında ödeme yapmayanların kanundan yararlanma haklarının sona erdiğini, ancak kanuna eklenen geçici bir madde ile son bir şans verildiğini belirten Aykaş, yapılandırması ihlal olan borçluların ödemeleri gereken taksit tutarlarını geç ödeme zammı ile birlikte 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödeyebileceğini açıkladı.

Defterdar Aykaş?ın açıklamalarının ardından diğer yetkililer de işadamlarına yapılandırma hakkında bilgi verdiler, ? varsa sorularınız alabiliriz? dediler ancak işadamları yeterince bilgilenmiş olacak ki merak ettikleriyle ilgili soru sormadılar.

Özellikle birikmiş borçların ödenmesine büyük kolaylık sağlayan 6736 sayılı Kanundan yararlanmak için tanınmış olan bu son şansın kaçırılmaması gerektiğini vurgulayan Defterdar Ali Aykaş, yeni bir kanun beklentisi içinde olanların kesinlikle bu kanundan yararlanamayacağı uyarısında bulundu.

Aykaş, ? Şöyle bir beklenti var sizler için gözlerinizden anlıyorum. Yeni bir yasa konuşuluyor. Biz taksitlerimizi ödemediysek yeni yasadan faydalanabilecek miyiz. Tabi bu yasa meclisten çıkmadığı sürece bilemeyiz ayrıntısını. Ne zaman ki mecliste yasallaşır, Sayın Cumhurbaşkanımız da onaylar, Resmi Gazetede yayınlanır  o zaman biz işleme koyabiliriz. Şu anda kesinlikle bu borçları erteleyenler, aksatanlar yeni yasadan faydalanamayacak. Nasıl olsa yeni çıkacak yasa var ben bu yasayı bekliyorum diye bir düşünceye kapılmayın diye biz uyarmak istedik.? Dedi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.