ÖZTÜRK: ACİL OLARAK MÜCADELE BAŞLAMALI

ÖZTÜRK: ACİL OLARAK MÜCADELE BAŞLAMALI

Geçtiğimiz yıl fındık bahçelerinde oldukça büyük zarara yol açan külleme hastalığı için Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk uyarıda bulundu. Çiftçilerin acil olarak mücadeleye başlaması gerektiğini söyleyen Öztürk, fındık üreticilerinin aldığı alan bazlı gelir desteğini bahçelerinde mücadele için kullanmaları tavsiyesinde bulundu.

 

 

Fındıkta hem verim hem kalite kayıplarına neden olan külleme hastalığı Düzce?de de yeniden görülmeye başladı. Yapılan akademik çalışmalarla külleme hastalığının tespit edilmesi ile birlikte Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk çiftçilere uyarılarda bulundu. Öztürk, külleme hastalığının önemine dikkat çekti, çiftçilerin acil olarak mücadeleye başlamasını istedi.

Öztürk, ? geçen yıl çiftçilerimiz küllenme hastalığından dolayı büyük sıkıntı çektiler. Büyük araştırmalar yapıldı. İlk göründüğü için herhangi bir teşhis konulamamıştı. Ziraat Fakültesindeki hocalarımızla çalışmalar yaptık, neticelerini aldık ve külleme hastalığını meydana çıkarttık. 2017 yılında da ziraat mühendislerimizin arazide yaptığı çalışmalar neticesinde bu hastalığın tekrar görüldüğünü tespit ettik. Çiftçilerimizin öncelikle alan bazlı gelir desteğinden dönüme 170 TL para aldılar. Bu paraların bahçelerde kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Külleme hastalığı çok önemli bir hastalık. Yüzde 35?lerde bir verim kaybı söz konusu. Çiftçilerimizin çok acil olarak mücadeleye başlamaları gerekli. Oda olarak biz de çiftçilerimize yardımcı oluyoruz. İlaçlarını veriyoruz, nasıl kullanacaklarını anlatıyoruz.? Dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.