SOKAKLARA DAĞITILACAK

SOKAKLARA DAĞITILACAK

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından sokak hayvanları için yaptırılan barınaklar, hayvan sever derneklerine veriliyor.

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından sokak hayvanlarının barınma ihtiyacını karşılamak üzere ahşaptan barınaklar yapıldı. Barınakların büyüklüğü ve kullanışlılığı ise 5 yıldız otel konforunu aratmıyor.

 

Milli Parklar ve Yaban Hayatını Koruma Şube Müdürlüğü tarafından yapılan ahşap barınaklar Hayvansever dernekleri tarafından Düzce?de sokak hayvanlarının en yoğun olduğu bölgelerde hayata geçirilecek.

Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan barınaklar Düzce Milli Parklar ve Yaban Hayatını Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından dağıtılıyor. Yaklaşık 50 tane verilen konforlu barınaklar, sokaklara konulmak üzere Düzce?de hayvan sever derneklerinin üyelerine verildi.

İlk etapta 25 tane barınak, Düzce?nin muhtelif yerlerinde sokak hayvanlarının barınma ihtiyacını karşılamak üzere sokaklara konulacak.

Barınakları almak ve yeni barınakları incelemek üzere Düzce Milli Parklar ve Yaban Hayatını Koruma Şube Müdürlüğü?ne gelen hayvan dernekleri temsilcileri barınakları görerek beğendikleri dile getirdiler.

Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği Filiz Okta barınaklarla ilgili olarak yaptığı açıklamada; ?Orman ve Su İşleri Bakanlığının sokak hayvanları için yaptırdığı barınakların yer tespitlerini görüşmek üzere geldik. Güzel bir amaç. İnşallah yerine ulaşacak. Halkımızdan bu kulübelere zarar vermemelerini, hayvanların korunmaya ihtiyacı olduğunu, hepsinin yaşam alanı olması gerektiğini, biraz yemek ve içmekle ve barınma ihtiyaçlarını gidererek bu işi başaracağımızı düşünüyoruz. İnsanlarımızdan daha duyarlı ve sevecen davranmalarını istiyoruz. Yapığımız işin güzelliği ortada. Bunar br emektir. Bunlar paradır. Lütfe bu barınakları koruyalım. Herkesten hayvanları sevmesi, sevmese bile zarar vermemeleri noktasında rica ediyorum? dedi.     


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.