11 AYIN SULTANI RAMAZAN BAŞLIYOR

11 AYIN SULTANI RAMAZAN BAŞLIYOR

Mübarek üç ayların sonuncusu olan 11 ayın sultan 'Ramazan' için ilk teravih bu akşam kılınacak,  bu gece ilk sahura kalkılacak. 29 gün sürecek olan ramazan ayı, 24 Haziran?da tutulacak oruçla sona erecek.

 

 

Manevi güzelliklerle dolu, müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir Ramazan ayı  geldi. Ramazan, öncelikle oruç gibi türlü hikmetlerle dolu bir kulluk görevinin yerine getirildiği, her türlü hayır, rahmet ve bereketi kendisinde barındıran bir aydır. Dolayısıyla Ramazan ayının en önemli özelliği oruç ibadetinin bu aya tahsis edilmesidir. Müminlere bir ikram olarak sunulan Ramazan ayı; ibadet, tövbe, dua, zikir, arınma, sosyal yardımlaşma ve dayanışma ayıdır.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2017 Dini takvimine göre bu yıl üç aylar 29 Mart 2017'de başladı. Ramazan ayı için ilk teravih bu akşam kılınacak, ilk sahura bu gece kalkılacak. Üç gün sürecek Ramazan Bayramı'nın ilk günü 25 Haziran Pazar gününe denk gelecek. Bu şekilde vatandaşlar, Cuma akşamı mesai bitimiyle birlikte çıkacakları tatillerini, 4 gün olarak gerçekleştirebilecek.

 

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.