TORKUL ELDEN GİDİYOR!

TORKUL ELDEN GİDİYOR!

Düzce Merkez Uğurköyü sınırları içinde bulunan Torkul Göleti ve Yaylası muhteşem manzarası ile göz kamaştırıyor. Ancak elindekinin değerini bilmeyen ve göl çevresinde piknik yapan bazı Düzceliler, çevreyi ve göletteki doğal yaşamı tehlikeye atıyor.

Düzce?nin doğa harikası yerleri yıllarca keşfedilmeyi ve turizme sunulmayı bekledi. Dünya?da ve Türkiye?de böylesine doğal güzelliklere hasret bir çok bölge bulunurken, Düzce ise elindekilerin kıymetini bilmemekle ve değerlendirememekle ünlendi.

Tıpkı Torkul Göleti gibi. Muhteşem bir görüntüye sahip Torkul Göleti ne yazıkki bazı kendini bilmezlerin hışmına uğrayan yerlerden biri.

Göletin çevresi  piknik yapmak ve dinlenmek için gelen vatandaşların etrafa attığı çöplerden dolayı adeta pislik içinde. Çevrede çok sayıda pet ve cam şişeler ile poşet ve yiyecek artıklarından oluşan çöpler doğa harikasının güzelliğini gölgeliyor.

Gölet çevresindeki bitki örtüsünün panoramik görüntüsü eşliğinde, piknik, olta balıkçılığı, foto-safari, çadır kampı, trekking gibi etkinliklerin yapılabileceği Torkul Göletinin elden gitmemesi için önlem alınması bekleniyor.

Piknikçilerin çöpleri ile zarar verdiği alanda yetkililerin caydırıcı cezalar uygulaması istenirken, turizm alanı olması gereken bu güzelliğin kaderine terk edilmemesi isteniyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.