KOKUSU BİLE YETİYOR

KOKUSU BİLE YETİYOR

450 gramı 3 liradan satılacağı daha önce açıklanan Ramazan pidesi  üretimi ve satışı yapacak fırınlarda büyük bir hareketlilik gözleniyor. 

Ramazanın anlamı sanki pide ile çıkar. Mis gibi kokusunu içimize çekip, uzun bir kuyrukta bekledikten sonra daha da lezzetli olur sanki ramazan pidesi.

Ramazan denilince akla ilk Ramazan Pidesi gelir. İftar sofrasına iftariyelikler dizildiğinde beyaz peynirin, yöresel peynirlerin, tulum peynirinin, kaşar peynirinin, reçellerin, pastırmanın, tereyağının? yanında buram buram kokan sıcacık Ramazan pidesi olmazsa, iftar ve sahur sofralarımızın en önemli konuğunun eksik olduğunu hissedersiniz.

Ramazan ayında, iftara dakikalar kala, bazen ezan okunuyorken bile fırınların önlerinde pide kuyrukları görmemiz çok normaldir. Bu güzel geleneğimizin halen süregelmesi, bazı insanlarımızın bazı geleneklere ne kadar bağlı kaldığını ispatlıyor.

Ramazan Pidesi İftara iki üç  saat kala yapılıyor

İftar sofralarına sıcak sıcak gelmesi neredeyse elzem olan pide üretiminin tamamı, aşağı yukarı iftar vaktine iki üç saat kala yapılıyor. Sıcak ve taze pideyi kısa zamanda yetiştirebilmek için fırın sahipleri ve ustalar Ramazan ayı boyunca büyüm mesai harcarlar.

 

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.