MEMUR-SEN’DEN AK PARTİ DÜZCE İL BAŞKANI KAŞIKOĞLU’NA ZİYARET

MEMUR-SEN’DEN AK PARTİ DÜZCE İL BAŞKANI KAŞIKOĞLU’NA ZİYARET

 Ziyarette konu memur maaş zamlarına bağlandı. 

AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'na hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Bu anlamda Memur-Sen Düzce İl Temsilcisi Orhan Kılıç ve sendikaya bağlı diğer sendikaların başkanları Metin Kaşıkoğlu'nu ziyaret ettiler.
Ziyaret sırasında konuşan Memur-Sen İl Başkanı Orhan Kılıç, AK Parti ile bağdaştırılmaya çalışmalarının yanlış anlaşıldığını ifade ederek "Bizim genel dünya görüşümüz örtüştüğü için AK Parti ile aramızda bir şeyler var sanıyorlar. AK Parti ile ne yüzde 100 bir görüş birliğimiz var nede yüzde 100 ayrılığımız var. Evde bile kardeşler arasında görüş ayrılıkları oluyor. AK Parti bu memleketin gerçeği ve yüzde 50 oy almış. Her iki kişi biriden AK Parti'ye oy vermiş. Fikir birliğimiz yok ama fikir ayrılığımız da yok. Biz fişlenme ile ilgili basın açıklaması yaptık. CHP hariç bütün partiler geldi. Bu bizim herkesle görüş birliğimiz olduğu anlamına gelmez. Memur zammı konusunda fikir ayrılığı var mı? Memur isteyecek hükmet verecek. Burada ki sıkıntı memur öğretmen maaşlarının en alt düzeyde tutulmasıdır. Öğretmenlerin en düşük memur maaş alan statüsüne düşmesinden dolayı yaşanan bir sıkıntıdır. Bu yanlışlık doğru anlatılırsa düzeltilir" dedi.
Eğitim-Bir-Sen Düzce Şubesi Başkanı Ömer Faruk Çelebi ise öğretmen maaşlarının en alt seviyeden tutulmasının rahatsızlık verdiğini belirterek "Bilhassa 15 saat çalışıyorlar söylemi arkadaşlarımız rahatsız etti. Yüksek zamlardan yararlanamıyoruz. Buda hükümete tepkilere neden oluyor. Başbakanımıza iletirseniz seviniriz" ifadelerini kullandı.
AK Parti İl Bakanı Metin Kaşıkoğlu ise memurların refah içinde yaşamasını istediklerini vurgulayarak "Demokrasilerde siyasi partiler kadar sendikalar ve sivil toplum örgütleri de olmazsa olmazdır. Geniş kalabalıkların topluma katkı sunması lazımdır. Toplumun geniş kesimlerinin isteyeceği konular ortaya çıkar. Bizde kolektif ortak görüşlerin söz söyleme yetkisi vardır. Bizde söylemlere aynı bakıyoruz. Birçok platformda bizim söylediklerimizi destekleyici açıklamalar var. Yanlışlarımızda söylüyorlar. Buda demokrasinin güzelliğidir. Eğer her söylediğimiz onaylanıyorsa oda totaliter rejimdir. Memur maaş zamları ile ilgili olarak konu uzun süre kamuoyunu meşgul etti. Konu son anayasa değişikliği ile birlikte toplu sözleşme boyutuna geldi ve mevzuata uygun prosedür işlendi. Hükümetimizde memuru ezdirmeyecek kendi başına bırakmayacak. Ülkenin realitesi ve şartları ile hareket edecek. Umut ederiz ki inşallah tüm memurlarımızın insanca yaşayacak gelirlere ulaşacak ve pastadan herkes hedefini alır" şeklinde konuştu. Ziyaret ardından sohbet havasında devam etti.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.