KELEŞ: SİZE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

KELEŞ: SİZE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Atık Pil Toplama Yarışmasının ödül töreninde çocuklara tavsiye ve uyarılarda bulundu. Çevre temizliği konusunda çocuklara çok büyük görev düştüğünü söyleyen Keleş, çocuklardan çevreyi kirleten büyüklerini uyarmalarını istedi ve ? Siz söylerseniz belki utanırlar? dedi.

Düzce Belediyesi ve kısa adı TAP olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği işbirliği ile düzenlenen Düzce İl genelindeki atık pil toplama yarışması tamamlandı. 6 ay süreli yarışma sonucunda öğrenciler tarafından 2 ton 324 kilo atık pil toplandı.

Çevre bilinci, eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında, merkez, ilçeler, beldeler ve köyler dahil tüm ilköğretim okulları, ortaöğretim okulları ve liseler arasında yapılan yarışmaya büyük ilgi oldu.

Geleneksel olarak düzenlenen ?Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışması? nda dereceye giren okullar belli olmasının ardından bugün kültür merkezinde ödül töreni düzenlendi.

Ödül töreni öncesinde konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Keleş, öğrencilere, çevreye duyarlı birere insan olarak topladıkları piller için teşekkür etti.

Keleş öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada ? ne güzel bütün atık pilleri toplamışsınız, eskiden sağda solda atık pil görüyorduk şimdi görmüyoruz demek ki siz toplamışsınız. Piller günlük hayatımızda çok işimize yarıyor ancak atık haline dönüştüğü zaman da çevreye ciddi zarar veriyor. Kirlettiği toprakla temas ederseniz çeşitli hastalıklara maruz kalabilirsiniz. Pil bittiğinde genellikle arka camdan bahçeye savuruyoruz. Aslında ne tehlikeli iş yapıyoruz.Pilleri toplamak lazım. Farklı bir bertaraf şekliyle bertaraf etmek lazım. Sizler de sorumluluk bilinci içinde hareket ettiniz ve toprağa gidecek binlerce pili topladınız.? Dedi.

Öğrencilere çevre temizliği konusunda da uyarılarda bulunan Başkan Keleş, özellikle çekirdek kabukları ve pet şişelerin çevreye atılmaması gerektiğini söyledi, çöpleri çöp bidonlarının içine koyulması gerektiğini belirtti. Çocuklara çevre temizliği konusunda önemli görevler düştüğünü vurguladı.

Başkan Keleş?in konuşmasının ardından protokol tarafından  Yarışmaya katılım sağlayan ve dereceye giren ilk üç okula yazıcı, spor seti ve satranç takımı-eğitim setleri hediye edildi. 

Yarışmaya katılım sağlayan tüm okullara ise yarışmaya gösterdikleri özen ve destek amacı ile Teşekkür Belgesi, voleybol, basketbol ve futbol topları, antrenman yelekleri, badminton seti ve atlama ipinden oluşan spor seti hediye edildi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.