ARTIK BAŞKA MERKEZLERE GİDİLMEYECEK

ARTIK BAŞKA MERKEZLERE GİDİLMEYECEK

Düzce Devlet Hastanesinde ilk defa bir hastaya başarıyla kalıcı kalp pili takıldı. Bu başarılı ameliyatla, artık kalp pili ihtiyacı olan Düzceli hastalara başka merkezlere yönlendirilmek zorunda kalmayacak.

Kalp yetersizliği ve ritim bozukluklarının tedavisinde yıllardır kullanılan kalp pilleri, gerektiğinde kalp ritmine ve yetersizliğine destek olarak gerektiğinde de kalbe şok vererek ani ölümleri önlemede kullanılan hayati öneme haiz cihazlar.

Tüm dünyada ve ülkemizde birçok merkezde güvenle kullanılırken, yeni devlet hastanesinin fiziki şartlarının yeterli olması dolayısıyla, ileri evre kalp yetersizliği olan 53 yaşındaki Necla Aktaş?a uygun koşullarda bir saatlik sürede şok verme özelliği olan kalp pili (ICD) yerleştirme işlemini ilk kez başarıyla gerçekleştirildi..

Bundan sonra da benzer girişimlere hızla devam etmenin planlandığı öğrenilirken, artık kalp pili ihtiyacı olan Düzceli hastalar başka merkezlere yönlendirilmek zorunda kalmayacak.

İlerleyen zamanlarda yeni devlet hastanesine Anjiyografi Ünitesi açılması halinde de koroner anjiyografi, balon ve stent uygulaması gibi diğer girişimsel işlemlerin de kolaylıkla yapılması hedefleniyor. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.