18 yaşında 18 kez şampiyon oldu

18 yaşında 18 kez şampiyon oldu

Türk okçuluğuna sayısız şampiyonlar yetiştiren İzmir Büyükşehir Belediyespor?un son yıldızı Kıvılcım Yavuz, katıldığı 10 bölgesel, 21 ulusal ve 3 uluslararası turnuvada tam 18 kez şeref kürsüsünün en üst basamağına çıktı.

Bugüne kadar Esen Dönmez, Ahmet Kütahyalı, Yasemin Ecem Anagöz, Begül Löklüoğlu ve Aybüke Aktuna gibi onlarca başarılı okçu yetiştiren Büyükşehir Belediyespor?un son keşfi olan 18 yaşındaki sporcu, kısa süre içinde kazandığı başarılarla adından çokça bahsettirmeye başladı.

18 birincilik

Kıvılcım Yavuz, bugüne kadar 10 bölgesel, 21 ulusal ve 3 uluslararası madalya kazanıp tam 18 kez birincilik kürsüsüne çıktı. Genç Milli Takım?a kadar yükselen başarılı okçu, Büyükşehir Belediyesporlu Ali Osman Yangöz sayesinde tanıştığı bu sporun artık "hayatının bir parçası" olduğunu söyledi. Kulübünü ailesi gibi gördüğünü dile getiren Kıvılcım Yavuz, "Türkiye?nin bu branştaki en iyi kulübünde sporcu olmak ve kürsüye çıkmak büyük gurur veren bir olay. Okçuluk, yüksek konsantrasyon gerektiren bir branş. Bir halterci kadar ağır antrenmanlar yapıyoruz. Dışarıdan bakılınca herkesin kolayca yapabileceği bir spor gibi görünüyor ama öyle değil. Yayı gerip oku attığınız ana kadar geçen sürede vücudunuza yüzlerce kilogram yük biniyor. Bu nedenle her zaman üst düzeyde bir fizik performansı sahip olmanız gerekiyor. Okçuluk bana sakin olmayı ve stresle baş etmeyi öğretti? diye konuştu. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.