ÖĞRETMENLERE ASTRONOMİ EĞİTİMİ

ÖĞRETMENLERE ASTRONOMİ EĞİTİMİ

Astronomi Öğretmen Seminerlerinin ilki Düzce?de gerçekleştirildi. Gökbilimciler Düzce?de görev yapan öğretmenlere seminer veriyor. . 3 gün sürecek seminerlerde öğretmenlere gökyüzü ile ilgili sunumlar yapılacak.

Düzce?de öğretmenler için uygulamalı Astronomi eğitimi veriliyor. Düzce Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilim ve Sanat Merkezinin katkıları ile Düzce?de ilk kez yapılan uygulama kültür merkezinde gerçekleştirilirken, seminerlere ünlü gökbilimciler, Prof Dr. Dursun Koçer, Prof Dr. Zeynel Tunca, Prof. Dr. Barbaros Gönençgil, Prof. Dr. Zeki Aslan, Doç. Dr. Memduh Sami Taner, Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Yelkenci ve Dr. Korhan Yelkenci konuşmacı olarak katılıyorlar.

 

 

Öğretmen ve öğrencilerin astronomiye olan ilgisini artırmak, astronomi eğitimini alan öğretmenlerin okullarında bu konuda öğrencilerini bilgilendirmeleri ve gök bilimine olan ihtiyacın kavratılması amacıyla verilen eğitimlerinin ileriki dönemlerde de devam edeceği öğrenildi.

Eğitimle ilgili olarak kültür merkezinde açılan serginin yanı sıra çeşitli atölyeler kuruldu.

 Genel Astronomi konuları, Güneş Sistemi, Astronomi Bilim Tarihi, Gözlemevleri ve Teleskoplar, Lise ve Ortaokullarda Astronomi Eğitimi ve Müfredat konularında öğretmenlere ayrıntılı eğitim verildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.