Şahin: “Bulunduğu Yerde Zaten Bir İmkansızlık Var”

Şahin: “Bulunduğu Yerde Zaten Bir İmkansızlık Var”

 

Düzce depreminin ardından prefabrike okulda eğitim öğretime devam eden Düzce Kız Meslek Lisesi'nin Şıralık'a yapılması planlanan yeni binasına taşınmasına tepki gösteren Okul Aile Birliği üyelerine cevap Vali Vasip Şahin'den geldi.

Okul Aile Birliği üyeleri ile görüştüğünü, iyi niyetli olarak okul için bir şeyler yapmak istemelerini de saygı ile karşıladığını ifade eden Şahin, mevcut şartlarda okulun mevcut yerinde inşa edilemeyeceğine vurgu yaptı. Mevcut yapının fiziki anlamda her geçen gün zorlaşan bir hal içerisine girdiğine dikkat çeken Şahin, "Oradaki sıkıntıyı bir an önce gidermek zorundayız. Kaldı ki bu okul için ödenek 2-3 yıldır bütçede duruyor. Yer temin edilemediği için bugüne kadar geldi. Bunun için biz bununla ilgili bir araştırmaya girdik ve bahsedilen yeri temin ettik.  Zemin etüdü yapıldı. Plan ve projeleri çıkarıldı. İnşallah aksilik çıkmazsa inşaatımız oraya yapılacak. Bulunduğu yere yapılsın diye bir talep geldi. Ancak bulunduğu yerde zaten bir imkansızlık var. Oraya oradaki öğrenciyi rahatlatacak bir bina yapma imkanımız maalesef yok" dedi.

Mevcut binanın bulunduğu yerin yanında başka bir ilköğretim okulu daha olduğuna işaret eden Şahin, "Her ikisi de sıkışık vaziyette. Dolayısı ile orada bizim sağlıklı ve yeterli bir okul yapma imkanımız yok. İkincisi oraya yapacak olsak bile bizim orada okuyan öğrencileri bir yıl başka bir yere taşımamız ya da okulu tatil etme gibi bir sorunumuz var. Bunu da göze lamayız. Böyle bir imkanımız yok. Bu şartlar ortaya çıkınca okulu başka bir yere yapmamız gerekti. Bizim okullarımızı şehir dışına çıkarma gibi bir niyetimiz yok. Ayrıca şehir dışı da sayılmaz. Orası da bir okul bölgesi gibi oldu. Orada bir lisemiz, engelli okulumuz ve yurdumuz da mevcut. Vatandaşlarımızın ulaşım konusundaki endişelerinin de giderileceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Düzce-İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.