DÜZCE İGM KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ KOMİSYONU GÖLYAKA’DA ŞİDDETİ ARAŞTIRDI

 DÜZCE İGM KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ KOMİSYONU GÖLYAKA’DA ŞİDDETİ ARAŞTIRDI

 Komisyon tarafından yapılan inceleme neticesinde, ilçede kadına şiddete yönelik birçok eğitim faaliyetinin yürütüldüğü belirlendi. Öte yandan yıl içerisinde ilgili makamlara şiddet olaylarına ilişkin 1 şikayetin ulaştığı kaydedildi.

Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu Başkanı Harun Veziroğlu Gölyaka'da yapılan incelemenin detaylarını bir rapor halinde İl Genel Meclisine sundu.
Raporda ilçede yapılan eğitim faaliyetleri şöyle sıralandı; "İnsan hakkının korunması, katılımcı demokrasi, hukukun üstünlüğü çerçevesinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadınların ve kız çocuklarının korunmasına yönelik uygulamaların toplumda yaygınlaştırılması, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin benimsetilmesi için Gölyaka ilçesinde şu çalışmaların yapıldığı tespit edilmiştir. Gölyaka ilçemizin okuma yazma oranının ilimiz okuma yazma oranının altında olması hasebiyle kadın erkek herkese örgün ve yaygın eğitim çalışmalarından yararlanma fırsatı verilmesine, eğitimden mahrum kalmış çocuk ve yetişkinlerin, engelli vatandaşların eğitim faaliyetlerine katılmalarına, eğitim seviyesinin yükseltilmesi için teşvik edici çalışmaların sürdürülmesine özen gösterildiği görüldü. Örgün eğitimin içinde veya dışında kalmış vatandaşların yaygın eğitim faaliyetlerine katılmasına, teşvik edildiği, yaygın eğitim faaliyetlerine katılan kursiyerlere kadın ve çocuklara şiddetin zararları, töre ve namus cinayetleri, insan hakları, birlikte yaşama, iyi bir anne ve baba olmanın vasıfları, berdel, kumalık, taciz, müstehcenlik, şiddet içeren programların izlenmesi ve yazıların okunmasının sakıncaları gibi konularda uzman ve rehber öğretmenler tarafından bilgiler verildiği. Alkol, madde bağımlılığı, aile içi şiddet, taciz, erken evlilik, töre ve namus cinayetleri, berdel, anne ve çocuk sağlığı gibi konularda özellikle Halk Eğitim Kurslarında bilgilendirme toplantıları yapıldığı, 2011 yılı içerisinde KETEM ile işbirliği yapılarak 7 adet konferans verildiği tarafımıza belirtildi.
Müftülükle koordineli olarak camilerde Cuma hutbelerinde kadın ve çocuklara şiddetin önlenmesi insan hakları ve adalet konusunda vaazlar verildiği. Etik kültürünün çevreye yerleşmesi için öğrencilere, velilere ve kursiyerlere etik davranışlar sergilemelerinde teşvik edici çalışmalar yapıldığı, sosyal ve kültürel uygulama faaliyetlerinde, kurslarda İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve etik kurallar hakkında bilgiler verildiği belirlendi. Kaymakamlık Yazı İşlerinden aldığımız bilgilere göre ilçede 1 adet adli vakaya rastlandığı ve bununla ilgili gerekli tedbirlerin alındığı komisyonumuzca tespit edilmiştir."iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.