MARATONUN İLK HAFTASI BİTTİ

MARATONUN İLK HAFTASI BİTTİ

Maratonda ilk hafta bitti. Oratöğretimden Üniversiteye geçiş sınavlarında ilk hafta yapılan sınavlarla sona erdi. İlk Haftada Sosyal Bilimler ve Matematik sınavlarına siren öğrenciler gelecek hafta ise Fen Bilimleri, Yabancı Dil ve Edebiyat, Coğrafya sorularından sınava girecekler.

Ortaöğretimden Üniversiteye geçiş sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavlarının 5 aşamalı olan maratonunda ilk hafta yapılan Matematik Sınavı ile sona erdi.  Sınav maratonunun ilk gününde dün (10 Haziran) LYS-4 (sosyal Bilimler) ve Bugün (11 Haziran) da matematik sorularını üniversiteli olmak isteyen bütün öğrenciler cevaplandırmaya çalıştı. Öğrenciler sınav salonlarında soruları cevaplandırmak için ter dökerken velileri ise sınav merkezlerinin dışında çocuklarının sınavı bitirişlerini sabırsızlıkla beklediler. Okulların bahçelerine güvenlik nedeniyle alınmaya veliler okulların dışında çocuklarının sınavı bitirip çıkmasını beklediler.  

Sınav Maratonu; haftaya 17 Haziran Cumartesi günü yapılacak LYS-2(Fen Bilimleri) ve LYS-5 (Yabancı Dil) ile 18 Haziran?da yapılacak olan LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya) sınavları ile sona erecek.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.