BU KEZ MEDİKALCİLER TEPKİ GÖSTERDİ

BU KEZ MEDİKALCİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Hastane caddesinde kaldırım kenarlarına konulan korkuluklara esnaftan sonra bir itiraz da medikalcilerden geldi. Özellikle engelli hastaların kendilerine ulaşmasına korkulukların engel olacağı görüşünü savunan medikalciler bu yanlıştan dönülmesini istediler.

Geçtiğimiz günlerde hastane caddesi eski kan merkezi kavşağı civarında kaldırımlara döşenen korkuluklar yüzünden esnafların ayaklandığını gündeme getirmiştik. Korkuluklar döşenirken dükkanlara giriş yeri bırakılmamasına tepki gösteren esnaflarla zabıtalara arasında yaşanan tartışma esnafların zabıtayı ikna etmesiyle sonuçlanmış, dükkanların önünde boşluklar bırakılmıştı.

 

 

Bariyerlerle ilgili şikayet bu kez medikalcilerden geldi. Hastane caddesinde 112 ambulans garajının hemen karşısında hizmet veren medikalciler yeni döşenmeye başlayan korkuluklardan oldukça şikayetçiler.

Bugün konulmaya başlayan korkuluklar, hastaların medikallere ulaşmasına engel olurken, araç ile gelip tekerlekli sandalyelerine bindirilen engelliler korkulukları aşmak için en başa dönüp tekrar kaldırıma çıkıp işyerinin kapısına varabiliyorlar.

Özellikle  engelli ve yaşlı, yatalak hastalara hizmet veren medikalciler, hastaların kendilerine ulaşmasına engel olacak korkuların adeta bir set gibi işyerlerinin önüne çekildiği görüşündeler ve bir an önce bu yanlıştan dönülmesini istediler.

?Engellilerin önüne bir engel daha çekerek yaşam alanlarını biraz daha daraltmış oluyoruz. Sandalyeleri ile ya da araçlarından inerek bize ulaşmaları zaten zorken bir de önlerine bu setin çekilmesini istemiyoruz.? Diyen medikalciler, Medikallerin diğer işyerleri ile bir tutulmaması gerektiğini söylerken, ? buraya 70 yaşında da, sedye ile de gelen var, buraya rahat giriş sağlanması lazım? dediler. Engellilere karşı yapılan bir yanlış olduğunu söyleyen medikalciler yetkililere seslenerek bu yanlışın düzeltilmesini beklediklerini belirttiler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.